За трета поредна година на 29 юни отбелязваме Денят на

...
За трета поредна година на 29 юни отбелязваме Денят на
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата

За трета поредна година на 29 юни означаваме Денят на сигурността на придвижването по пътищата. Идеята за този специфичен ден в календара е да се насочи фокусът на обществото към проблематиката.

На територията на цялата страна през днешния ден са проведени начинания на държавни и локални органи и на доброволчески организации. Вниманието е ориентирано към подрастващите и образуването на умения за вярно държание на пътя.

По покана на шефа на Детска градина №186 " Деница " в София живущите в столичния квартал " Младост " в 17:00 ч. може да се причислят към детски празник, да прегледат новоизградената образователна площадка по сигурност на придвижването и интерактивния кабинет, в който посредством модерни механически средства ще се организират образованието и възпитанието на децата.

Най-голямата доброволческа организация у нас - Българският Червен кръст, провежда на десетки места в страната празници с обучителен и образователен темперамент. Доброволците от Столичната организация провеждат от 16:30 ч. в Княжевската градина от страната на бул. " Цар Освободител " осведомителна акция " Животът е с преимущество ". Раздаване на дипляни с потребни препоръки, викторина с въпроси, игри за деца на тематика сигурност на придвижването по пътищата са единствено част от атракциите, готови от доброволците, а Младежкият спешен екип ще показва техники по оказване на първа долекарска помощ на потърпевши при пътнотранспортен случай със симулация на конфликт с автомобил.

Включете се към проведените събития или създайте свое! Присъединете се по собствен метод към празника!

Пътна полиция е съпричастна към Деня на сигурността на придвижването по пътищата и пожелава лек път и безвредно придвижване, като приканва - пазете себе си, пазете и другите - преимуществото е живот!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР