В стремежа си да подобрят представянето на автомобила и да

...
В стремежа си да подобрят представянето на автомобила и да
Коментари Харесай

Митове за добавките за гориво - кои твърдения са истина и кои лъжа?

В устрема си да подобрят представянето на автомобила и да спестят гориво, доста водачи прибягват до потреблението на разнообразни добавки за гориво. Около тези артикули обаче битуват редица легенди и полуистини. В тази публикация ще разгледаме някои от най-популярните изказвания за добавките и ще разсеем заблудите, с цел да ви помогнем да вземете осведомено решение дали си коства потреблението им.

Мит 1: Добавките за гориво фрапантно усъвършенстват мощността и икономията

Истина: Повечето добавки могат да имат лек позитивен резултат върху мощността и разхода, само че несъмнено не може да се приказва за фрапантна смяна. Обикновено подобрението е в границите на 1-3%. За да постигнете осезаеми резултати, са нужни други ограничения като постоянна поддръжка и положителни шофьорски привички. Все отново, при по-стари и занемарени мотори, резултатът може да е по-забележим.

Мит 2: Добавките почистват напълно горивната система

Лъжа: Макар някои добавки в действителност да спомагат за унищожаване на отлагания в горивната система, те не могат да я почистят изцяло, изключително при по-стари коли със съществено замърсяване. За цялостно разчистване се постанова професионална интервенция от автосервиз. Добавките са най-ефективни за разчистване на инжектори и клапани при мотори, които натрупват повече отлагания заради специфики в настройките или метода на шофиране.

Мит 3: Добавките защищават мотора

Истина, само че с ангажименти. Качествените добавки за съдържат смазващи и антикорозионни съставки, които до известна степен пазят горивната система и мотора. Въпреки това, те не могат да компенсират неприятното качество на горивото или пропуските в поддръжката. Основната предварителна защита идва от потреблението на гориво от реномирани бензиностанции и постоянно обслужване.

Мит 4: Всички добавки за гориво са идентични

Лъжа: На пазара има голямо многообразие от добавки с друг състав и качество. Някои са потвърдили успеваемостта си, до момента в който други съдържат несъответствуващи съставки, които даже могат да навредят. Важно е да проучите продуктите и да заложите на одобрени марки, вместо да се водите от най-ниската цена.

Миф 5: Добавките вземат решение всички проблеми с горивната система

Лъжа: Добавките са помощно средство, само че не и магически балсам. Ако автомобилът ви има сериозен проблем, като запушен инжектор или развалена горивна помпа, никоя добавка няма да го оправи. В такива случаи е належащо премахване на повредата от експерт, вместо разчитане на добавки.

могат да бъдат потребни за поддържане на добра кондиция на горивната система и лека оптимизация на представянето. Въпреки това, резултатът им постоянно се преувеличава. Най-добрият метод да поддържате автомобила си в оптимално положение е посредством качествено гориво, постоянно обслужване и положителни шофьорски привички.

Ако решите да употребявате добавки, подходете сериозно към рекламните обещания, проучете и инвестирайте в одобрени марки. Реалистичните упования и осведоменият избор са ключът към рационалната приложимост на горивни добавки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР