За трета поредна година, годишният доклад на RIAA показва, че

...
За трета поредна година, годишният доклад на RIAA показва, че
Коментари Харесай

Музикалният стрийминг: бизнес за 7.4 млрд. долара през 2018 г.

За трета поредна година, годишният отчет на RIAA демонстрира, че доходи от музика нарастват бързо, увеличавайки се с 11.9% от 2017 година на общо $ 9.8 милиарда. Както видяхме през последните няколко години, повода за този напредък бе една област: стрийминг услугите. Независимо дали става дума за платени абонаменти, услуги, издържащи се от реклами или за цифрови радиостанции, стриймингът донесе 7,4 милиарда $ или 75% от приходите за годината.
Броят на заплатените музикални абонаменти още веднъж е скочил от 35,3 милиона през 2017 година до 50,2 милиона през 2018 година, добавяйки повече от един милион нови абонаменти всеки месец. Приходите от използването на радио стрийминг ( Pandora и SiriusXM например) също са нарастнали, като за пръв път са надминали границата от милиард $. Разбира се, това идва след години на разногласия сред реализатори, музикални компании и другите услуги, за това какъв брой да се заплаща и по какъв начин да се разделят парите.

Междувременно парите, идващи от цифрови покупки на музика и всички физически носители, като се изключи винил, не престават да се свиват. Тъй като хората все по-често избират за стрийминг, приходите от събаряне спаднаха от 1,4 милиарда $ до малко над 1 милиард $. Продажбите на винили още веднъж са нарастнали до 419 милиона $, и макар че към момента не са надминали компактдискове (34% от миналата година до 698 млн. долара), наподобява неизбежно те скоро да сменят местата си в класациите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР