За това сигнализира потърпевши пред ФрогНюз. Всичко това поставя въпроса

...
За това сигнализира потърпевши пред ФрогНюз. Всичко това поставя въпроса
Коментари Харесай

Стар познайник на русенската полиция пребива хора по улиците, но се ползва с протекциите на МВР

За това алармира пострадали пред ФрогНюз.

Всичко това слага въпроса до каква степен са способни локалното Министерство на вътрешните работи и прокуратура да се борят с битовата престъпност. Оказва се, че в случай че снасяш информация на униформените, се ползваш с подкрепи и можеш да пребиваш хора на улицата без особени последици.

Ето и какво описа пред медията ни Вальо, който е бил атакуван от мъж в центъра на Русе.

На 8 септември предходната година 19-годишният Вальо е в центъра на Русе дружно със собствен другар. В региона има доста камери за видеонаблюдение. Двамата потеглят към автомобила, с който ще пътуват, когато от ъгъла се демонстрират две момчета. Единият с питбул на каишка, а другият - с нож и бокс в джоба. Свадата се развива за броени минути. Подвикване, опасност, строшен телефон, откраднати пари, замяна на удари.

“Извади от джоба си нож и аз потеглих да тичам. Докато отстъпвах обратно телефонът ми падна от джоба. Той го взе и го счупи. Прибра ножа и потегли да ми налита на пердах. Започнах да се защитавам. Това продължи към 1-2 минути. В свадата парите от джоба ми изпаднаха. Имаше удари от негова страна. Разтърва ни инцидентен минувач. Той ми взе парите от земята, само че полицията сподели, че не може да се потвърди. Полицията ни задържа, писахме пояснения и двамата незабавно след случая. В него бяха открити и нож, и бокс. Мен ме пуснаха, а него го задържаха за 24 часа. Получих изложение, че казусът е преустановен, а ножът и бокса са му били върнати. Нямам визия за какво са ме нападнали. Човекът продава и използва опиати. В момента е в ареста за разпространение”, описа Вальо пред медията ни.

Оказва се още, че това не е единственият сходен случай. Същият хулиган - 24-годишният Валентин Янков, е нападнал друго момче, наследник на служител на реда. Делото по случая към момента продължава.

“Имам извадено здравно. Имам сведения, че снася информация на полицията и тя до някаква степен го защищава. Затова му се разминава”, уточни още пострадалия Вальо.

Стои въпросът - за какво в подмяна на информация човек от незаконния контингент в Русе пребива безнаказано хора по улиците на града и продължава да се занимава с опиати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР