За това алармрира експертът по международна сигурност Димитър Гърдев пред

...
За това алармрира експертът по международна сигурност Димитър Гърдев пред
Коментари Харесай

Експерт: Има опасност от терор у нас през председателството

За това алармрира специалистът по интернационална сигурност Димитър Гърдев пред телевизия "България он еър ".

Преди два дни в ареста35-годишният Науфел Захри, търсен за тероризъм, който е бил арестуван при започване на годината с група мигранти край Свиленград. Оказалосеобаче, че е почитан член на "Ислямска страна " .

Именно това би трябвало доста да ни тормози, акцентира Гърдев.

"У него са открити голям брой подправени персонални карти, паспорти, някои от тях - испански. Притеснителното е, че с изключение на сирийски документи, виждаме и подобен на държава-членка на Европейски Съюз, на Шенген ", сподели още специалистът и изясни, че тези обстоятелства приказват за помагачи вътре в Съюза, за настояща мрежа, която се простира отвън границите на Близкия Изток.

По мотив разбори, че някогашни бойци на ИДИЛ вземат решение да сменят лагери и да застават против кюрдите, той отговори по този начин:

"Най-опасната такава в Сирия три пъти е сменяла профила си. Първо, бяха непримирими, след това станаха умерени, а след това вземат решение да преминат към един или различен лагер - това е развой, който те вършат ".

Гърдев даде образец:

"Свободната сирийска войска е извънреден микс от най-различни групировки - дезертьори на Сирийската арабска войска, радикални арабски групи и други ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР