За тийнейджърите сякаш знаем достатъчно, което всъщност не ни помага

...
За тийнейджърите сякаш знаем достатъчно, което всъщност не ни помага
Коментари Харесай

Предпубертет – трябва ли да ни плаши

За младежите като че ли знаем задоволително, което в действителност не ни оказва помощ да ги разбираме по-лесно. Какво обаче се случва в интервала, предхождащ юношеската фаза?

Напоследък става все по-актуално да се приказва освен за младежи, само че и за бебешки, детски и предпубертет. Защото всяка една от тези етапи има своите специфики, от време на време прекомерно комплицирани за схващане от родителите.

Ето какво би трябвало да знаете и да очаквате от предпубертета.

Това е временен интервал

Предпубертетът е също комплицирана възраст - както за децата, по този начин и за родителите им. В тази фаза децата престават да бъдат деца, само че към момента не са и младежи. Те просто към този момент вървят към юношеството.

Обикновено това се случва на възраст сред 10 и 14 години. В този интервал децата стартират да търсят своята идентичност, което може да е и много разстройващо за тях и родителите им. Променят и своя метод на обличане като първа стъпка на бунтарството.

Като цяло това е епоха на промяна, защото те оставят детството зад себе си, с цел да преминат към юношеството и живота на възрастните.

Нужно е да бъдете доста деликатни, когато поддържате връзка с тях, тъй като те могат да бъдат както доста спокойни, по този начин и самоуверени и елементарно избухливи. Децата в тази възраст имат потребност от независимост, само че и от поддръжка и деликатно наблюдаване – най-много за да бъдат защитени.

Какво се случва с децата в тази фаза

Непосредствено преди юношеството децата изпитват ураган от страсти, само че към момента не разполагат с подобаващите принадлежности, с цел да се изразят и доразвият по най-хубавия метод. И като младежи не престават да са комплицирани, само че към този момент стартират да напипват пътищата.

В предпубертета децата изпитват доста огромен възторг, който от време на време е последван от огромни моменти на обезсърчение. И тези страсти идват и си отиват толкоз бързо, че оставят родителите зашеметени.

Един подрастващ носи в себе си огромен яд, точно заради неспособността да разбере и изрази своите страсти. Най-често гневът, избухнал против родителите, крие по-дълбоки аргументи: от боязън и неустановеност до безпокойствие и отчаяние.

От една страна, детето изпитва незабавна потребност да се откъсне от родителите си, от друга – желае да остане към момента с тях и в детството, където се усеща щастливо и предпазено. Децата стават по-агресивни, стартират да търсят и половата си еднаквост. Оттам и проблемите, свързани със секса.

Какво е да бъдете родители на деца в такава възраст - четете на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР