За сумата от 220,3 млн. лв. ще се чисти София

...
За сумата от 220,3 млн. лв. ще се чисти София
Коментари Харесай

Плащат 220 млн. за чистене на София догодина

За сумата от 220,3 млн. лева ще се чисти София през 2021 година. Това е заложено в план-сметката за чистотата на града което бе утвърдена от Столичния общински съвет. В съпоставяне с предходната година средствата скачат с 3 млн. лева, а миенето на улици се усилва с 24%, съобщи " Монитор ".

Предвидено е измиването на улици, велоалеи, тротоари, както и на други места за публично прилагане да бъде 5 пъти годишно с автоцистерни с маркучи, спрямо предходната година е било 4 пъти. Заложената по този индикатор обща повърхност за измиване е 95 495 декара. И още - общо 290 390 дка ще се мият с автоцистерни с дюзи 24 пъти годишно.

За поддържане на чистотата на пространствата за публично прилагане парите за 2021 година са 88, 4 млн. лева За лятно почистване  са заложени 62,1 млн. лева, а за зимно - 26,3 млн. лева 7 млн. лева са планувани за пътищата в парк “Витоша “, а за общинските пътища  - 2,3 млн. лева Други 600 хиляди лева лв. са планувани за разчистване на мантинели, пътни знаци и отводнителни шахти. 8,8 млн. лева са заложени за биологично разчистване на междублокови пространства, районни градинки и зелени площи.

За събиране и превозване на боклуци, в това число и извънгабаритни са планувани 73 млн. лева От тях 65 млн. лева са за събиране и превозване на битови боклуци и биоотпадъци.  По данни на общината в последните 3 години размерът на събрани и превозени боклуци се е нараснал с 11%.

За третият детайл на план-сметката -  дейностите за изследване, планиране, създаване, поддържане, употреба, закриване и мониторинг на депата за битови боклуци или други съоръжения или уреди средства са в размер на 53, 7 млн. лева

Размерът на такса битови боклуци за поредна година остава неизменен, като с по-добра събираемост се залага нарастване от 3,2 млн. лева Таксата за недвижими парцели на жители и за жилищни парцели на предприятията се резервира в размер на 1.6% върху данъчната оценка. Непроменен остава и размерът на таксата за нежилищните парцели на предприятията – 10% върху отчетната стойност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР