За структурата и състава на кабинета ще се говори след

...
За структурата и състава на кабинета ще се говори след
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Спекулации са имената на министри по медиите

За структурата и състава на кабинета ще се приказва след свикването на Народно събрание. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази неделя “ Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Вчера завършиха договарянията сред „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “ за съдружно съглашение и сформиране на постоянен кабинет в границите на 47-ото Народно заседание.

По думите на Свиленски в понеделник и вторник ще има срещи на лидерско нови по въпроси, по които не е реализирано единодушие, след това ще бъде свикано Народното събрание (очаква се това да стане на 1 декември) и чак по-късно ще се прецизират структурата и съставът на Министерския съвет.

„ Преговорите бяха предавани онлайн и българите станаха директни очевидци на всичко, което се разяснява и предлага. Мисля, че в България за първи път се случва подобен вид водене на договаряния за държавно управление. Винаги сме били очевидци на някакви контактни групи – по двама-трима, които се затварят в някакъв кабинет, излизат и споделят дали са се разбрали или не са се разбрали “, разяснява социалистът.

Относно информацията за среднощна среща сред водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев той посочи, че диалогът е бил след договарянията, които не престават до късно за уточняване на елементи.

Къде е по-удачно да има такава среща от партийната централа, не в нечия вила, не в нечия къща – публично е, с 5-7 индивида, добави Свиленски.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР