За строителния работник Йогендра Тундре животът на строителна площадка в

...
За строителния работник Йогендра Тундре животът на строителна площадка в
Коментари Харесай

Ад в Индия! Ето температурата

За строителния служащ Йогендра Тундре животът на строителна площадка в покрайнините на индийската столица Ню Делхи е задоволително сложен. Тази година рекордно високите температури го вършат нетърпим, съобщи Ройтерс.

Докато Индия се бори с невиждана гореща вълна, голямото болшинство от бедните служащи в страната, които нормално работят навън, са уязвими от рекордно високите температури.

Днес в Делхи са измерени 49 градуса по Целзий.

" Няколко дни работим и по-късно седим бездействащи няколко дни от отмалялост и горещина ", сподели Тундре.

„ Поради жегата от време на време не отивам на работа. Взимам си почивни дни доста пъти, разболявам се от дехидратация и по-късно се нуждая от бутилки с глюкоза (интравенозни течности) “, сподели Лата, до момента в който стоеше пред къщата си, колиба с ламаринен покрив.

Учените свързват ранното начало на интензивно лято с изменението на климата и споделят, че повече от милиард души в Индия и прилежащ Пакистан са по някакъв метод изложени на риск от рисковата горещина.

Индия претърпя най-горещия март от повече от 100 години и елементи от страната изпитаха най-високите си температури през април.

Премиерът Нарендра Моди прикани държавните управления на щатите да изготвят ограничения за намаляване на въздействието на рисковите горещини.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР