За спряната процедура за закупуване на хеликоптери от Министерство на

...
За спряната процедура за закупуване на хеликоптери от Министерство на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев пред Tribune за хеликоптерите: Техниката е лесна за получаване, проблемът е в кадрите

За спряната процедура за закупуване на хеликоптери от Министерство на здравеопазването, както и за законови промени, които ще подсигуряват устойчива политика в областта на опазването на здравето у нас, беседва с депутата от „ Демократична България “ доктор Александър Симидчиев.

 

Д-р Симидчиев, отсрочва се помощта на хеликоптерите за Спешната помощ.

Със сигурност това, което е огромен проблем, са първо фрагментите, тъй като техниката е лесна за приемане – плащаме си и я получаваме. Проблемът е в фрагментите, тъй като всеки един от водачите и хората, които обслужват оказването на незабавната помощ, би трябвало да поддържа квалификацията си годишно със съответния брой часове полет, които би трябвало да има. Това значи, че тази помощ би трябвало да е на съответното си място в общо оказваната Спешна помощ в страната. Така, в случай че нямаме структурирана Спешна помощ, която да употребява ресурса на хеликоптерите, те не могат да продължат да работят. От тази позиция. самото съществуване на хеликоптерите е дребна част от дълга верига от целия развой на оказване на незабавна помощ в страната.

За една кола към този момент се чака година, оптимист ли сте, че процедурата за покупка на хеликоптери ще бъде обновена?

Така е, само че доста по-важно е ние да имаме обща визия за опазването на здравето си и по-късно да имаме написан проект за всяка една от основните действия. Спешната помощ е „ лепилото “, което свързва болничната и извънболничната помощ, т.е. тов
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР