За спешна промяна в законодателството за защита от домашно насилие

...
За спешна промяна в законодателството за защита от домашно насилие
Коментари Харесай

За спешна промяна в законодателството за защита от домашно насилие настояха участници в национална конференция в Ямбол

За незабавна смяна в законодателството за отбрана от домашно принуждение и разширение на услугите за предварителна защита настояха участниците в Националната конференция „ Заедно против насилието, за повече естетика в общуването “, която се организира в Ямбол по самодейност на Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия.

Конференцията одобри декларация към 47-то Народно заседание, Министерски съвет, Министерство на труда и обществената политика и Министерство на правораздаването. В нея се упорства за единна централизирана система за статистика на жертвите на домашно принуждение, да се спомага на общините за основаване на служби и центрове за осъществяване на ограниченията по Закона за отбрана от домашно принуждение, обезпечаване на помощ и поддръжка на жертвите на домашно принуждение посредством даване на нужните обществени услуги и за други ограничения.

В конференцията, на която бяха домакини Българска социалистическа партия – град Ямбол и Обединението на дамите социалистки в област Ямбол, участваха зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, евродепутатът Цветелина Пенкова, народните представители Вяра Емилова, Веска Ненчева и Мая Димитрова, ръководителят на Обединението на дамите социалистки Дора Янкова, регионални координатори на Обединението и доста други.

Причината за ширещото се принуждение е войната на нашето его, не би трябвало да се снишаваме, а би трябвало да обединим старания, сподели във въведението по тематиката Катя Георгиева, ръководител на Българска социалистическа партия – град Ямбол и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин показа изследване на тематика „Правна рамка на ограниченията против домашно принуждение и насилието над дами в страните от ЕС“, проследявайки законодателството на 14 европейски страни спрямо българското. Отношението, опита си и положителни практики по дискутираната тематика споделиха доста участници в конференцията като представители на разнообразни сфери – обществена, просветителна, правна и други

Областният координатор на Обединението на дамите социалистки в Ямбол Пенка Илиева показа пътя за построяването на спешен център за жертви на домашно принуждение в Ямбол и сложи акцента върху това, че би трябвало да възпитаваме полезности като предварителна защита против насилието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР