За следващата година България получава 139 651 309 евро по

...
За следващата година България получава 139 651 309 евро по
Коментари Харесай

ЕС раздава €11 млрд. срещу пандемията, колко ще стигнат до нас

За идната година България получава 139 651 309 евро по фонда на Европейски Съюз, предопределен за превъзмогване на последствията от пандемията.

Това сочат оповестените през днешния ден данни от Европейската комисия, заяви Българска телеграфна агенция. Европейска комисия разпределя към 11 милиарда евро по настоящи цени за страните от Европейски Съюз, като средствата ще послужат за ограничения за икономическо възобновяване, за възстановяване на здравните системи, в поддръжка на най-уязвимите групи от популацията. Комисията чака средствата да бъдат ориентирани в интерес на цифровизацията и прехода към природосъобразна стопанска система.

Средствата се отпускат на две елементи, като се регистрира въздействието на пандемията. Разпределението е по данните за Брутният вътрешен продукт, безработицата и младежката безработица в обособените страни. Комисията отбелязва, че в България чиновниците, борещи се с пандемията на първа линия, са получили в допълнение заплащане по обособения бюджет, а възрастните хора и хората с увреждания получават здравни и обществени услуги вкъщи.

Европейски Съюз обособи бюджетен фонд с в допълнение финансиране от 50,6 милиарда евро, които да се употребяват до края на 2023 година Целта на фонда е да помогне за икономическото и общественото възобновяване от пандемията, като се предизвикват превъзмогването на последствията от рецесията и устойчивостта на здравните системи, предприятията и поддръжката за най-уязвимите групи.

За тази година фондът разполага с към 40 милиарда евро и над 90% от тези средства са разпределени за капиталови стратегии. Финансирането беше употребявано като мост сред незабавните ограничения, подхванати при започване на рецесията, и превъзмогването на последствията от пандемията в дълготраен проект, разяснява Еврокомисията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР