За седма поредна година Община Елин Пелин, с подкрепата на

...
За седма поредна година Община Елин Пелин, с подкрепата на
Коментари Харесай

Наградиха бебето на годината в Елин Пелин

За седма поредна година Община Елин Пелин, с поддръжката на бизнеса, провежда церемонията " Бебе на годината ", с която награждава първото родено дете за новата година и новородените през месец януари 2023 година То се споделя Йоан Стоев и получава плакет от кмета на града, сребърни парички с пожелания за здраве, благополучие, прощъпулник и обучение, както и подаръчен комплект от верига магазини.

Общо 17 са родените бебета, като с изключение на Йоан Стоев и останалите деца получиха подръчни комплекти. Спомен за всяка едно от бебета остава и дървена рамка – в синьо за момчетата, и в розови за девойките, на която са маркирани името, датата и часът раждане, тежестта и растежът на съответното бебе.

Заместник-кметът на Община Елин Пелин Райничка Николова сподели, че ние, хората, живеем блестящо, само че и бурно, а децата да смисълът, нашето всичко.
 БГНЕС
" Раждането на децата е поздравят към всички родители, който получават, привет " добре пристигнали във вечността ", защото децата са нашето по-добро продължение ", съобщи тя и добави, че да си родител е наслаждение, привилегия, само че и отговорност. Николова прикани родителите да водят и да направляват децата си, прегръдките им да бъдат протекция и опора за тях.

" Нека не забравяме и да помним, че най-важното е не какво ще оставим на нашите деца, а какви деца ще оставим ", акцентира тя. Заместник-кметът се обърна и към медицинските експерти, присъстващи на церемонията, като им пожела здраве, да бъдат все по този начин всеотдайни, да не престават да дават вяра на всички родители.
 БГНЕС
Председателят на Общински съвет - Елин Пелин Николай Плещов означи случаите на знамение на родени и оживели деца в прилежаща Турция и Сирия. " Това ни демонстрира, че животът е едно знамение. Това знамение, което имаме, тази жадност за живот, това, което не можем да го опишем с думи, да не го пропиляваме, да го осъществим със смисъл и да го предаваме на поколенията ", добави той и уточни, че би трябвало да се стараем да бъдем положителни и да даваме образец на децата, тъй като без българи, всичко това, което вършим, няма никакъв смисъл.

Отец Иван Плещов отслужи водосвет за здраве на първите бебетата в община Елин Пелин за 2023 година, както и за здравето на техните родители. " Винаги с боязън пристигам на това събитие, тъй като животът е подарък от Господа. Нека всички деца да са здрави, да порастват радостни и щастливи ", пожела той. По думите му децата са с чисти хард дискове, няма нищо записано, по тази причина родителите би трябвало да внимават какво влагат в тях. " Много са значими първите стъпки, първите години ", сподели още духовното лице и се обърна още веднъж към родителите с апел във у дома да основат същински индивиди.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР