Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през

...
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през
Коментари Харесай

Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г., твърдят от ПП-ДБ-СС

Шест общински транспортни сдружения са с изминал мандат още през 2022 г, оповестиха общински съветници от групата на " Продължаваме Промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) (ПП-ДБ-СС) на брифинг в постройката на Столична община. Общинският консултант от групата на ПП-ДБ-СС Емилия Ангелова изясни, че тези сдружения са Центъра за градска подвижност (ЦГМ), " Електротранспорт ", " Автотранспорт ", " Метрополитен " и " Софинвест ". 

Ангелова уточни, че не е ясно за какво не са направени състезания през цялото това време. Общинският консултант Бойко Димитров уточни, че за сдруженията с изтекли мандати в вай-кратки периоди би трябвало да бъдат оповестени състезания, само че не да бъдат официални както до в този момент, а да има една транспарантна процедура, добави той.

По думите на Димитров от ПП-ДБ-СС ще упорстват за цялостна методика, както и за всички претенденти да се обезпечи бистрота, гласност и липса да дискриминация на обособените претенденти. Ще настояваме да се дадат задоволително дълги периоди, с цел да може да се явят задоволително експерти, добави Димитров. Той прикани Надзорният съвет на " Топлофикация София " също да се съобрази с тези правила, които ще наложат. 

Емилия Ангелова изясни, че е доста значимо, че изпълнителният шеф на " Топлофикация София " е подал оставка .  По думите ѝ за жалост обаче, от началото на годината Александров е съумял да пусне публични поръчки за 217 млн. лв.. " Важно е да уточня, че това не е типично за бизнеса на " Топлофикация София ", тъй че се радваме, че подаде оставка преди да се получат още спомагателни задължения. ", сподели още Ангелова.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР