За състоянието на хората с аутизъм и с ментални нарушения

...
За състоянието на хората с аутизъм и с ментални нарушения
Коментари Харесай

Д-р Гълъбова за Сашко от Перник: Бях приятно изненадана, че сме способни на такава съпричастност

" За положението на хората с аутизъм и с ментални нарушавания се знае доста малко в България. Такива хора са невидими или малко забележими за нашето общество. Много е допустимо това аутистично положение да е помогнало на Малкия Александър от Перник да оцелее толкоз дълго време в планината ", сподели доктор Цветослава Гълъбова, шеф на психиатричната болница " Свети Иван Рилски ".

" Това е добре познато на медицината положение в своето проявяване, само че не е познато като аргументи и като вътрешно физическо положение на организма, а в този случай това е имало доста огромно значение за оцеляването на детето при тези атмосферни условия и без обезпечена храна и вода. В случая " дефектът " се е оказал резултат и е изиграл доста удобна роля ", добави доктор Гълъбова.

" Бях прелестно сюрпризирана, че сме способни на такава съпричастност, каквато видяхме по случая със Сашко от Перник. Показахме, че сме способни на единство, макар че най-после имаше и обвинявания към бащата на момчето - по какъв начин се е грижел за детето си ", сподели още експертът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР