За съжаление започваме по необичаен начин трапезите - с концентрирана

...
За съжаление започваме по необичаен начин трапезите - с концентрирана
Коментари Харесай

Проф. Байкова с ценни съвети как да не преяждаме

За страдание започваме по необикновен метод трапезите - с съсредоточена напитка, минаваме през 7-9-11 ястия на Бъдни вечер, незабавно следва Коледа с радикално изменен модел на хранене (кисело зеле с пуйка или свинско, баница, коледни сладки, свинска мас) и стигаме до Нова година, след която идва низ от именни дни. Това изясни експертът по хранене и диететика проф. Донка Байкова, която разяснява от кое място идват стомашно-чревните проблеми по време на празниците.

Специалистът по хранене поучава да сервираме и отсервираме ястията като в първокласните заведения за хранене - зрителният анализатор да не нервира консуматора. Да отсервираме предястието в точния момент и да сервираме главното. И по този начин през половин час, с цел да не преяждаме.

"Задължително би трябвало да има течност, само че би трябвало да е вода, айрян или домашно приготвена цитронада. Алкохолната субстинация - в никакъв случай не на гладно. Жените имат два пъти по-ниска търпимост от мъжете към етаналната субстанция ", посочи проф. Байкова.

Пред Bulgaria on air тя акцентира, че през зимния интервал би трябвало да консумираме сезонни артикули и да си набираме селен, цинк и витамин D, в случай че имаме недостиг, защото те биха ни предпазили от по-тежко протичане на ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР