За съжаление, закупуването на съдомиялна машина не гарантира ред и

...
За съжаление, закупуването на съдомиялна машина не гарантира ред и
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме при използването на съдомиялна и чиниите излизат мръсни

За страдание, закупуването на съдомиялна машина не подсигурява ред и непорочност в кухнята. Често съдовете би трябвало да се мият на ръка, което отхвърля потреблението на технологиите. И даже не става въпрос за марката на машината и марката препарат, който употребявате. Понякога самите хора са отговорни за неприятното показване на устройството. 

Ето няколко аргументи, заради които може да останете разочаровани от работата на машината.

Грешка 1: Препълване със съдове

Важно е струите на машината да доближат до всеки обект. Ако се опитате да спестите време, като заредите машината до дъно, някои повърхности ще припокриват други. По-важно е да се обезпечи задоволително пространство до всички страни на съдовете.

Грешка 2: Не премахвате остатъците от храна 

Въпреки че машината може да се оправи с множеството замърсявания, храната би трябвало да се извади от чинията. Това е изключително правилно за определени храни като ориз, спанак, паста и дафинови листа. Не замърсявайте машината с толкоз огромни боклуци. Най-добре е също по този начин да накиснете обособен съд - да вземем за пример тиган, където нещо е изгоряло. Ако имате опция авансово да накиснете всички съдове, машината може да се включи в режим " пестелив ". 

Грешка 3: Зареждате машината единствено наполовина 

Това няма да повлияе на резултата, само че ще изразходвате не по-малко вода, електричество и перилни препарати, в сравнение с за цялостен цикъл на пране. Полупразната машина работи не по-ефективно от обикновено заредена. Следователно е малко евентуално тук да е допустимо да се спестят пари, в това число по-кратък цикъл. Ако е допустимо, стартирайте машината, когато имате задоволително съдове.

Грешка 4: Твърде доста сол 

Солта за съдомиялна машина се употребява за " омекотяване " на водата. И доста хора имат вяра, че повече е по-добре. Те комбинират солта с генерични таблетки, които към този момент я съдържат. Не забравяйте да добавите количество сол според от твърдостта на водата във вашия регион. Ако водата е в действителност твърда, може да се наложи да добавяте сол от самото начало. На приблизително равнище са задоволителни универсални таблетки. Меката вода комбинирана със сол, може да аргументи от някои храни оцветяване на съдовете. Ако водата ви е мека, използвайте препарат без сол.

Грешка 5: Изключително постоянно потребление на пестелив режим 

Възможно е съдовете ви да се мият съвършено, без да се употребяват високи температури. Но най-малко един път месечно би трябвало да стартирате цялостен цикъл на миене при най-високата температура. Влажната, топла среда, която се образува в машинката, може да докара до развиване на нездравословни бактерии и плесен. Топлата вода и интензивното измиване би трябвало да се оправят с тях.

Грешка 6: Използване на остарели почистващи препарати 

Те стават по-малко ефикасни след дълготрайно предпазване. Опитайте се да употребявате продукта в границите на една година от датата на покупката, даже в случай че срокът на валидност на опаковката ви разрешава да го съхранявате по-дълго.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР