За съжаление, времето, когато пилетата безразборно се разхождаха около градината

...
За съжаление, времето, когато пилетата безразборно се разхождаха около градината
Коментари Харесай

Винаги преди да сготвиш пиле прави това!

За страдание, времето, когато пилетата безсистемно се разхождаха към градината и се храниха със зърно и зелена трева, свършиха. Сега птичето месо идва при нас от огромни птицеферми , където пилетата и пуйките се хранят със смесени фуражи и солидно количество хормони. И в случай че птиците са заболели, те, като хората, се лекуват с всички видове антибиотици, които остават в тялото най-малко за 7-10 дни след използването.

Но защото узнае производителя, че на пилето може и да не му остава доста време, взема решение да го пласира по- бързо на пазара, с цел да няма огромни загуби, а ние какво ядем това е различен въпрос,.

 Разбира се, с цел да се почисти месото от хормони и медикаменти на 100% няма по какъв начин да се случи, само че въпреки всичко може да опитаме да премахнем множеството от токсините и отровите в него.

Как да се пречистим пилето от антибиотици и хормони

Метод номер 1.

Сварете пилешки мъртвец и се отървете от пилешкия бульон. Повярвайте ни, в случай че пилето не е отглеждано от вас или вашите родственици на вярната диета, няма за какво да се възползвате от този бульон. В най-хубавия случай той просто ще навреди на тялото ви.

 Как да се пречистим пилето от антибиотици и хормони

Метод номер 2. 

Не готвeте цялото пиле! Отстранете деликатно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват множеството отрови. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.

 готвене на пилешки дроб

Метод номер 3

 Пригответе разтвора: 1 литър чиста вода, вземете 2 супени лъжици сол и сок от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на най-малко 2 часа. След това изцедете остарялата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа.

 накисване на пилето

Също по този начин месото може да се накисва в минерална вода . Този способ освен понижава наличието на антибиотици и хормони в месото до най-малко, само че също по този начин омеква пилето подробно. След дълго накисване може безвредно да пристъпите към подготовка на пилешкото. Не забравяйте да споделите тази потребна публикация с приятелите си, те също би трябвало да знаят по какъв начин да се защитят!

 

lekuvai.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР