За съжаление, войнолюбците в парламента взеха решение за военна помощ

...
За съжаление, войнолюбците в парламента взеха решение за военна помощ
Коментари Харесай

Радев: Войнолюбците в НС взеха решение за военна помощ за Украйна с огромно мнозинство

" За страдание, войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за Украйна с голямо болшинство. Така задължиха служебното държавно управление да подписа контракт с Украйна за такава помощ. Но в днешната извънредно нежна политическа обстановка и междуинституционално равновесие, всяка институция в своето деяние и всяка партия в своето говорене, би трябвало прецизно да се придържат към закона. "

Това съобщи президентът Румен Радев по отношение на обнародвания през днешния ден декрет за изпращане на военна помощ за Украйна.

" Съгласно нормативната уредба налагането на несъгласие не може да трансформира текстове по подписан към този момент интернационален контракт. Тоест, ветото е безусловно безпредметно. Сезирането на Конституционния съд след ратификация на интернационален контракт е невероятно. Докато госпожа Нинова умува дали да сезира Конституционен съд, което е една безусловно безнадеждна идея - това няма да има никакъв резултат, както и ветото, МО свърши нейната работа. То осъществя наложеният му от Народното събрание контракт с Украйна ", добави президентът.

Радев беше безапелационен, че алинеята, против която водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова стачкува, е отпаднала от контракта:

" Това е в съгласие с Украйна. Това ще бъде импортирано като вид в Народното събрание след Нова година. Надявам се Нинова да не предава социалистите и да гласоподава смяната в контракта, съгласно която никое държавно управление няма да може единствено да взима решение за военна помощ за Украйна ", означи президентът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР