За съжаление през лятото много трябва да се пазим от

...
За съжаление през лятото много трябва да се пазим от
Коментари Харесай

Ако ядете този зеленчук, КЪРЛЕЖИТЕ няма да ви доближат

За страдание през лятото доста би трябвало да се пазим от рисковите кърлежи, които имат навика да се забиват в тялото, без даже да ги усетим. В края на пролетта и началото на лятото падат най-вече превалявания и точно през този интервал тревите избуяват и основават чудесни условия за живота на кърлежите.
Ако имате домакински любим или дребни деца, които не успявате да контролирате напълно и постоянно играят в тревата, то вероятността да откриете кърлеж по тялото си е доста огромна.
Не забравяйте обаче да сте извънредно внимателни, тъй като тези вредители напълно не са за подценяване. Да не приказваме, че в света има голям брой смъртни случаи, породени точно от дребните и черни животни, наподобяващи бенка по тялото.
Как да се предпазим от кърлежите?
Ако желаете да се предпазите от вредителите и да не им позволявате да ви приближават, нашият съвет е да похапвате в обилие няколко зеленчука. Съвсем скоро ще разберете по какъв начин и за какво ще ви оказват помощ да избегнете среща с рисковия кърлеж.
 Бум на ухапани от кърлежи в София Бум на ухапани от кърлежи в София
Бум на ухапани от кърлежи се записва в София. Десетки чакат пред Центъра по заразни и паразитни заболявания, Всички се изследват след ух...

Яжте чесън и кърлежите ще странят от вас!
Много нации употребяват чесън и за тях това е една от главните подправки в кулинарията. Зеленчукът е потвърдил потребните си дейности и неслучайно сме привикнали да участва на трапезата ни. Без него усетът на ястието не е същият.
Разбира се, дъхът след потреблението на чесън, не е най-приятното нещо, само че въпреки всичко съществуват редица освежители, помагащи ни да го приглушим.
Запомнете нещо доста значимо, а то е, че насекомите също не харесват миризмите на чесън и странят от тях.
 Домашна рецепта срещу кърлежи Домашна рецепта срещу кърлежи
Кърлежите са дребни кръвосмучещи буболечки. Те варират по цвят от нюанси на кафяво до червеникаво-кафяво и черно. Тъй като имат осем кра...
Можем да подсигуряваме, че в случай че постоянно похапвате чесън и лук, ще се предпазите сполучливо от кърлежи и бълхи. Зеленчуците са също толкоз настоящи и срещу комари и други инсекти.

За да сте сигурни, че ще предпазите себе си и фамилиите си от рисковите инсекти, бихте могли да разпръснете в дома си няколко скилидки на основни места.
Това ще ви подсигурява, че нито един противник не ще прекрачи прага на затворените пространства.
Консумирайте чесън постоянно и се защитете на 100 % от вредителя!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР