За съжаление, предишната ЕК не можа да свърши почти нищо

...
За съжаление, предишната ЕК не можа да свърши почти нищо
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Мигрантският въпрос тежи с нова сила

За страдание, предходната Европейска комисия не можа да свърши съвсем нищо по мигрантския въпрос, а той през днешния ден тежи с нова мощ. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова по време на срещата си с новия френски дипломат у нас Флоранс Робин.
Двама разискаха двустранните контакти сред България и Франция и провокациите пред Европейския съюз.
Акцент в диалога бе развиването на съдействието сред България и Франция в региона на образованието и науката. Общо беше мнението, че качеството на образованието е определящо за цялостното развиване на личността, на обществото и на страната. Обсъден бе казусът с обгръщането в просветителната система на деца от уязвими групи, както и нарушеният баланс сред образованието и професионалните умения и условията на пазара на труда. Категорична бе общата позиция, че образованието би трябвало да работи дружно с бизнеса. Френският дипломат изрази подготвеност за редица взаимни планове с българската страна.
Вицепрезидентът Йотова и дипломат Робин бяха единомислещи, че са нужни повече вложения в науката и би трябвало да се развие ползата на младите към нея.
На срещата бе разисквана и бъдещата Европейска комисия. Илияна Йотова акцентира, че тя би трябвало да бъде формирана от мощни, смели и виновни хора, които да оферират работещи решения на рецесиите в Европа. Илияна Йотова посочи двойните стандарти като един от главните проблеми в Европейски Съюз и означи като образец неприемането на България в Шенген по политически, а не механически съображения. „ Проявата на тези двойни стандарти потъпква вярата на нашите жители в обединена Европа, в общи европейски полезности “, сподели вицепрезидентът, като акцентира, че България е потвърдил се предан сътрудник и поръчител за сигурността на Балканския район, а и на целия Европейски съюз като негова външна граница.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР