За съжаление пандемията показа много неприятни факти за здравната система

...
За съжаление пандемията показа много неприятни факти за здравната система
Коментари Харесай

Кошмар. НСИ обяви свръхсмъртност

За страдание пандемията сподели доста неприятни обстоятелства за здравната система в България. У нас няма доста инфектирани лица, само че смъртността бележи върхове. Увеличаването на броя умряли за предходната година е осезателно. Ние имахме свръхсмъртност. Това разгласи ръководителят на Националния статистически институт Сергей Цветарски пред Българска национална телевизия.

Демографските процеси се образуват с десетилетия. Населението предходната година е било 6 916 548 души. Последното броене беше през 2011 година Изчисленията, които вършим са на база данни от 2011 година ", сподели още Цветарски.

" За нас преброяването е най-важната задача, която се случва един път на 10 години. Преброяването тази година ще е 18-о поред. То трябваше да се случи през януари 2021 година, само че в този момент, поради пандемията, ще стартира на 7-и септември. За разлика от предишното преброяване на гласовете, когато имахме 42% електронно предаване на данните, тази година чакаме процентът да е над 60 ", посочи шефът на Национален статистически институт. Той показа, че тук-там има проблеми с набирането на хора, които да обслужват процеса и добави, че не е елементарно да се дефинира какъв е броят на българите в чужбина. Сергей Цветарски изясни, че Национален статистически институт няма по какъв начин да задава въпроса за третия пол, защото статистически се пита за биологичния.

Последното проучване на Национален статистически институт и било за културата. През 2020 година е имало по-малко хора в музеи, кина и театри поради рестриктивните мерки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР