За съжаление домашното насилие винаги е било актуална тема, а

...
За съжаление домашното насилие винаги е било актуална тема, а
Коментари Харесай

3 типа жени, които са магнит за насилниците

За страдание домашното принуждение постоянно е било настояща тематика, а около изолацията, която настъпи поради разпространяването на ковид, доста дами откриха пострадаха още повече от безпощадната ръка на обичания си. Защо обаче се случва по този начин и кои дами най-често заживяват с насилници? Дали тези мъже не избират избран вид представители на противоположния пол с тъкмо избрани черти в характера? Оказа се, че да. Според някои психолози има 3 вида дами, които притеглят насилника, ето кои са те:

 жена

Спасителката

Това е дамата, която е подготвена да жертва всичко, с цел да направи света едно по-добро място. За нея е извънредно значимо да бъде потребна и да подаде ръка на някого. Тя е подготвена да жертва и себе си в името на нещо и има вяра, че любовта е допустима, единствено в случай че се вършат взаимни отстъпки в името на колегата. Обикновено такива дами са израснали в семейство, в което е било неотложно да се грижат за някого. Често това значи да са имали татко пияч или родственик с тежко заболяване. За нея е значимо да бъде спасителка и неумишлено избира за сътрудници мъже с тежък темперамент и зависимости, поради които се нуждаят от помощ. Много рядко такава жена е съумяла в действителност да помогне на мъжа до себе си, множеството са неспасяем случай. Дами, не сте длъжни да спасявате, който и да било!

Жертвата

Основната цел в живота на тази дама е да притегля вниманието към себе си. Много държи да наподобява ранима, нежна и да провокира състрадание, за какво не даже и тъга. Често такива дами са идеална плячка за токсичните мъже, които имат навика да подвигат ръка на по-слабите. Любопитен факт е, че тя няма нищо срещу да бъде нещастна, в действителност това дори ѝ харесва. Иска всички да знаят какъв брой е сложен пътят, по който е избрала да върви и да получава поддръжка, тъй като с нищо не е заслужила нападките на своя принудител. Истината е обаче, че сама си го е избрала. Тя даже несъзнателно сама провокира кавги, които да завършат с пестник.

 жена

Героинята

Тази жена си умира да преодолява всевъзможни компликации и неналичието на спънки в живота откровено я нервира. Тя счита, че в живота би трябвало да има сурова битка, а любовта да бъде изстрадана, поради което постоянно попада в ръцете на мъжа принудител. Тази жена е уверена, че фамилното благополучие би трябвало да е извоювано с цената на доста компликации. Стабилните и спокойни връзки са прекомерно скучни и лесни за нея. Колкото повече страдалчество ѝ е предизвикала дадена връзка – толкоз по-щастлива ще е тя. Ето за какво „ героинята “ не излиза от омагьосания кръг на операцията, насилието и нещастието.

 жена

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР