За редица сериозни подобрения на градския транспорт в София съобщават

...
За редица сериозни подобрения на градския транспорт в София съобщават
Коментари Харесай

Спаси София: преборихме се за нови линии и сериозни подобрения на градския транспорт за софиянци 

За редица съществени усъвършенствания на градския превоз в София оповестяват деятелите на Спаси София. Две съществуващи автобусни линии ще бъдат удължени, а ще бъдат основани и две нови експресни линии, които доста ще улеснят пътуванията и ще основат комфортни връзки сред другите квартали, станции на метрото и региони с хиляди работни места.

Градските деятели споделят, че рейс 73 ще бъде продължен и ще се движи сред Овча купел 2 и бул. Цариградско шосе, свързвайки 6 радиални булеварда, две метростанции и десетина гъсто обитаеми южни квартали. “Създава се по този начин нужната и чакана директна връзка с метростанция Витоша, болница Токуда и три бизнес зони – на булевардите България и Цариградско шосе, както и в Хладилника. Живущите и работещите в южните квартали към този момент няма да би трябвало да минават през центъра или да сменят няколко транспортни средства, а ще пътуват бързо. Линия 73 ще бъде експресна, няма да обслужва по-малко натоварените спирки и ще заобикаля натоварените кръстовища. ” – споделя Борис Бонев.

Независимият общински консултант напомня, че линия 73 се удължава след три годишна борба на Спаси София за основаване на кръговата връзка. “Първият отчет, който внесох като общински консултант в Общинския съвет беше точно за удължаването на тази линия. Доволен съм, че след неведнъж отсрочване, и този проблем ще бъде решен и всекидневието на хиляди столичани ще бъде улеснено. ” – споделя Борис Бонев.

Създават се и две нови експресни линии, които ще свързват Младост и Бизнес парка с огромните квартали към бул. България и бул. Черни връх. Двете линии ще се движат по Околовръстното шосе, няма да влизат в локалните платна и заобикаляйки задръстените кръстовища, ще свързват офис зоните с квартали като Лозенец, Кръстова вада, Бъкстон, Борово и Гоце Делчев. Линии 109 и 110 ще бъдат експресен вид на сегашната линия 111, а задачата е повече хора да предпочетат градския превоз.

Не на последно място, линия 107 също ще бъде удължена и ще бъде довозваща до метрото за Горна баня, Суходол и Карпузица. Сегашните шпации на линията остават, като всички спирки по маршрута ѝ се резервират. “Вече ще има връзка с метростанция Горна баня и по този начин улесняваме живущите, които сега нямат комфортен превоз до метрото. Радваме се, че отчетът на Борис Бонев беше признат от всички политически групи и с това се поставя началото на довеждащ до метрото превоз, който е основен за използването му. ” – установяват градските деятели от Спаси София.

“Четирите линии основават бързи, комфортни и директни връзки, а в композиция с новата билетна политика, която улеснява всички пътуващи, се надявам повече софиянци да дадат късмет на градския превоз. Припомням, че годишната карта за цялата мрежа резервира преференциалната цена от 365 лева, а има и опция за разсрочено заплащане на три вноски. Прие се и предлагането ни за годишна карта за учащи и студенти от 200 лева, както и годишна карта за всички млади до 26 години на цена 250 лева Знам че градския превоз има потребност от още доста усъвършенствания и ние от Спаси София няма да спрем да работим за тях, само че поканвам всички да премислят пътуването си в града, изключително при тези високи цени на горивата. ” – приключи Борис Бонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР