стартира подготовка за предстоящите квалификации за европейското първенство. Мачовете ще

...
стартира подготовка за предстоящите квалификации за европейското първенство. Мачовете ще
Коментари Харесай

Националите по баскетбол 3х3 се подготвят усилено за европейските квалификации

започва подготовка за идните квалификации за европейското състезание. Мачовете ще се проведат на 15 и 16 юни в Братислава, Словакия.

Българите се намират в група А, където ще имат за противници Швейцария, Украйна и домакините от Словакия. В състава на „ лъвовете “ влизат четирима от най-изявените ни играчи - Йордан Минчев, Георги Боянов, Симеон Лепичев и Дамян Минков.

„ Много се веселя, че се съгласиха да вземат участие, тъй като 3х3 е нещо, което ще се опитаме да го създадем доста известно в България, влагайки средства и ангажирайки по-известните играчи “, съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността президент и изпълнителен шеф на Българската федерация по баскетбол – Филип Виденов пред Българска национална телевизия.

„ Тренираме от две седмици и бих споделил, че възможностите ни са положителни. От позиция на характерности са най-хубави в България, мисля, че дори и на самата подготовка. Трябва да забележим дали сме се стиковали “, добави треньорът на отбора Иван Тилев.

„ Според мен ще имаме много плюсове, ще има и някои минуси. Предимството на останалите тимове е, че са дружно от много години и играят този вид баскетбол, до момента в който ни не сме. Но пък нашето преимущество е, че никой не ни познава, не знае по какъв начин ще играем и може би това ще ни е от изгода, с цел да създадем положително показване “, приключи Боянов.

Първият мач на българите е против Швейцария на 15 юни.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР