За реализирането на вдъхновяващите си идеи в полза на обществото,активният

...
За реализирането на вдъхновяващите си идеи в полза на обществото,активният
Коментари Харесай

Lidl с фонд от 200 000 лв. за граждански идеи в цялата страна

За реализирането на вдъхновяващите си хрумвания в интерес на обществото,активният цивилен бранш има потребност от поддръжка и приближен сътрудник,който постоянно среща в лицето на бизнеса. Сред неправителствения бранш встраната един от позитивните образци за дейно партньорство междугражданските организации и фирмите е самодейността на Лидл България -„ Ти и Lidl за по-добър живот ”. Тази година компанията поддържа 23 нови идеина локалните общности от цяла България с фонд от 200 000 лева

Те включват извънредно атрактивни и новаторски планове, които имат зацел да подобрят живота на локалните общности. От експерименталнаархеологическа лаборатория за възпитаници в гр. Русе, през планове за незрящидеца и студенти в гр. София, до пресъздаване на творчеството на големиябългарски художник Владимир Димитров – Майстора посредством синтез на визуалниизкуства, танци и спектакъл в гр. Кюстендил. В рамките на програмата ще бъдатосъществени и редица хрумвания, ориентирани към превъзмогване на различнипредизвикателства пред просветителния бранш, да вземем за пример повишение накачеството на преподаване на младите педагози, планове целящипопуляризиране и запазване на културно-историческото завещание наБългария и такива, които включват действия, свързани с опазването наприродата, понижаване на замърсяването и опазване на биоразнообразието.Всеки план ще получи финансиране до 10 000 лева и би трябвало да бъдеизпълнен в границите на една година.
-->
Инициативата „ Ти и Lidl за по-добър живот “ започва още през 2017 година и има зацел да подкрепи реализацията на планове, които водят до по-качествен ипълноценен метод на живот за хората от всички райони в страната. За 5години общият фонд, който Лидл България е дарила по програмата серавнява на 915 000 лв., а подкрепените цивилен планове са общо 119 от58 обитаеми места. Резултатите демонстрират, че през годините доста отуспешните планове имат дълготраен резултат и не престават дейностите си ислед приключването на дейния интервал от една година. С тазгодишнитепроекти постигнатото по самодейността ще бъде надградено и естествено щепродължи цялостното позитивно въздействие върху живота на местнитеобщности в страната.

Програмата се осъществя в партньорство с Фондация „ Работилница заграждански начинания “ и Български дарителски конгрес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР