За разлика от предсказуемото предизборно коалиране на националистически формации –

...
За разлика от предсказуемото предизборно коалиране на националистически формации –
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: След срастване между ГЕРБ и държавата време е за нормализация

За разлика от предсказуемото предизборно коалиране на националистически обединения – „ Воля “, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, новината за диалозите за обединяване в лявото политическо пространство беше малко непредвидена. Става въпрос на обединения, които са водени от до неотдавна забележими фигури на Българска социалистическа партия.

Това означи пред Радио София политологът проф. Антоний Тодоров в коментар на събитията от отминаващата седмица.

Голяма част от така наречен „ чистка “ по върховете в действителност е нормална процедура на едно ново държавно управление. ГЕРБ от над 10 години е политически хегемон. На процедура управлява главната част от държавната администрация. Независимо дали ще се споделя „ чистка “ или „ изчегъртване “, дейностите бяха предстоящи, те са начало на нормализация на обстановката на слепване сред ГЕРБ и страната.

Ако изказванията за подслушвани политици се окажат истина, всичко би трябвало освен да се разнищи, само че и да се покаже, акцентира проф. Тодоров.

Националният действен щаб не издаваше заповеди, а оферираше решения. Преди да го разформироват, евентуално се решили, че подобен съвещателен орган няма да е необходим на служебното държавно управление.

Колкото до упованието на спора със Северна Македония и участието й в Европейски Съюз, България не е задоволително гъвкава, счита проф. Тодоров:
„ Нека нещата бъдат сложени освен на плоскостта на историята. Ще ми се диалогът да се насочи към бъдещето. “

С проф. Антоний Тодоров беседва Данаил Конов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР