За продажба на бунгала на безценица на плажа в бургаския

...
За продажба на бунгала на безценица на плажа в бургаския
Коментари Харесай

Издирват министър Гечев, Свиленски погна Демерджиев: Сезиран сте за извършване на кражба

За продажба на бунгала на безценица на плажа в бургаския квартал „ Сарафово “ сигнализира старозагорски народен представител. Маноил Манев от ГЕРБ повдигна тематиката на съвещанието на Народното събрание (НС) във вторник, като упрекна задочно служебния министър на земеделието Явор Гечев, че се крие, с цел да не приказва по щекотливата тематика на парламентарен надзор.
От трибуната Манев се обърна към ръководителя на Народно събрание: „ Г-н ръководител, министърът на земеделието втора седмица се крие да се яви тука по един мой въпрос. Министерството на земеделието се пробва да продаде през последната една седмица доста бързо и доста качествено бунгала на първа линия в „ Сарафово “ – за едни скромни сумички, за които просто е смешно да си приказваме. Зададох му въпрос на министъра на земеделието и той втора седмица отхвърля да пристигна в Народното събрание по някакви си негови там задължения. Повярвайте ми, това към този момент ме кара да мисля, че не е инцидентно, и ще Ви помоля да извършите опит въпреки всичко да пристигна и да ни отговори има ли съображение да се тормозим от това, че ще бъде приключена договорката за продажба на бунгала – благосъстоятелност на „ Напоителни системи “, за оскъдни суми и за оскъдни пари… Ако пък това не е правилно, в случай че пък нещо ние не знаем – да ни оборят! “
Председателят на Народното събрание Росен Желязков даде обещание да се поинтересува къде е Явор Гечев и да вземе ограничения той да се яви в Народното събрание.
Близо три часа по-късно обаче Маноил Манев още веднъж изиска думата и попита какво е станало с министъра на земеделието.
„ Не поради нещо друго, ами просто доскоро ми звъннаха хора, които са видели тук, че запитвам за него, и ми споделиха, че половината от тия прословути бунгала в „ Сарафово “, който е квартал на Бургас, към този момент са продадени. И самодейността за закупуване на останалите е на купувача. И той е кандидатствал с една в действителност доста скромна оферта пред Министерството и Министерството сега демонстрира изключителна интензивност. Това е позвъняване отпреди 15 минути “, сподели Манев.
Той още веднъж настоя да му се изясни каква е повода министърът да не е в Народното събрание.
„ Възползвам се, че съм на трибуната, с цел да сезирам и Комисията по корупция към Народното събрание (Комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията) да го повика да си поговорим и там – в комисия, в случай че би трябвало “, съобщи още депутатът от ГЕРБ.
Последва реакция и на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Той се обърна към присъстващия в пленарната зала длъжностен вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев: „ Г-н Демерджиев, преди малко бяхте сезиран обществено от трибуната за осъществяване на някаква кражба – на бунгала на безценица. Мисля, че няма потребност от никаква комисия за корупция… “
„ Пример пред цялото общество по какъв начин се случва! Народен представител сезира, министърът го няма, жители звънят и споделят какво се случва и, господин Демерджиев, вземете ограничения! Наистина, свържете се с Вашия сътрудник да се прекрати всичко, което се прави в „ Сарафово “, и този парцел, който дълги години доста министри са се опитвали да свършат тази работа, да не се окаже във Вашето държавно управление това дело свършено “, добави депутатът от Българска социалистическа партия.
Справка на „ Флагман “ демонстрира, че Маноил Манев е отправил въпроса си на 11 май. Той съдържа кадастралния номер на парцела на „ Напоителни системи “ с въпросните бунгала.
Според кадастъра парцелът се намира на ул. „ Черно море “, води се, че е в съсобственост, в урбанизирана територия и е с предопределение „ за курортен хотел, почивен дом “. Площта му е 1170 кв.м.
Бунгалата върху парцела са осем и са еднотипни, всяко с повърхност 28-29 кв.м.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР