За проблема с нелегалните мигранти си говорим само когато има

...
За проблема с нелегалните мигранти си говорим само когато има
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма последователна държавна политика за проблема с нелегалните мигранти

" За казуса с незаконните мигранти си приказваме единствено когато има смъртни случаи. Само с коментиране не става. Няма поредна държавна политика. Българският парламент не се занимава с проблемите на хората, а с това да махне основния прокурор, с цел да постави комфортен за група ляволиберални политици основен прокурор ". Това сподели пред БНР Красимир Каракачанов, почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

Според него правосъдна промяна " няма да оправи нещата ": " Фикцията да превземеш институциите на властта, с цел да управляваш страната с неуместна демократична идеология - не е решение на казуса. Това го гледахме 45 години по времето на комунизма ".

По думите му изявлението на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев - че оградата по границата е измежду аргументите за проблемите с незаконните мигранти, е неточно: " Аз съм основателят да се прави такава ограда. През 2014-2015 година безусловно изнудихме Бойко Борисов да стартира да я прави. Но против нея скочиха ляволибералните политици, които му бяха съдружни сътрудници, както и огромен % от медиите. Обясняваха, че ние сме десни популисти - националисти и по какъв начин може да стопираме тези нещастни хора, които бягат от войната. А статистиката показваше, че 70% от нахлуващите в България не са бягащи от войната в Сирия... Оградата била отговорна. Ако си извършите ограда на къщата и седем години не я поддържате, несъмнено че ще стартира да пада, откакто има и опити да бъде унищожавана, рязана, прескачана... За времето, в което бях министър, проверете какъв брой са случаите на незаконно влизане, по какъв начин се процедираше с незаконните мигранти! Аз носех отговорност. Моята заповед към армията, която бях изпратил на границата, беше - нулева приемливост и недопускане да се премине границата ".

Каракачанов акцентира, че спомагателни събития - като земетресението в Турция и Сирия и войната в Украйна, ще провокират огромни човешки маси да търсят избавление към Европа: " Трябва по-строго и изрично законодателство. От пет години нагоре без право на обжалване. Не единствено конфискуване на автомобила, а на цялото имущество. Държавни чиновници, забъркани в трафика, да получават двойна на трафиканта присъда. И доживотно да не могат да заемат държавна работа. Подбор на полицията. Публична загадка е, че през последните 20 години в полицията се наемат фрагменти на връзкарска основа. Където армията охранява, няма корупция, прекосяването е по-малко. Защо не използваме дронове на границата? ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР