За притежание на огнестрелно оръжие в районното управление в Попово

...
За притежание на огнестрелно оръжие в районното управление в Попово
Коментари Харесай

За притежание на огнестрелно оръжие в Попово е задържан 65-годишен мъж от село Заветно

За владеене на огнестрелно оръжие в районното ръководство в Попово е арестуван 65-годишен мъж от село Заветно. Това е станало след извършена профилирана полицейска интервенция, осведомят от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Търговище, съобщи Българска телеграфна агенция.

Операцията е извършена през вчерашния ден от чиновници от бранш „ Грабежи “, Главна дирекция „ Национална полиция “, ОД на МВР-Търговище и Районното ръководство в Попово. При осъществени процесуално-следствени дейности „ претършуване и изземване “ на адрес, населяван от мъжа, е открито, че той държи там огнестрелно оръжие и муниции, без да има съответно позволение за това.

Мъжът е арестуван в РУ-Попово на съображение член 72, алинея 1, т. 1 от Закона за Министерство на вътрешните работи. Той е  известен на полицията с предходни свои противоправни действия. Осъждан е за ръководство на моторно транспортно средства след приложимост на алкохол, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на дирекцията Ани Кръстева. Намерените в парцела му оръжие и боеприпасите са конфискувани по надлежния ред.

Назначени са експертизи. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Териториално поделение - Попово към  Районната прокуратура в Търговище. Действията по документиране на закононарушението не престават.

Справка на Българска телеграфна агенция в бюлетина на ОД на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че в средата на предходната година е конфискувана модифицирана в огнестрелно оръжие пневматична пушка, притежавана от мъж от Търговище без съответното позволение. При инспекция във вила във вилна зона край града – благосъстоятелност на 59-годишен мъж от същия град, е осъществена полицейска инспекция. Установено е, че притежателят съхранява без съответно позволение пневматична пушка, модифицирана в огнестрелно оръжие с предно зареждане.

Пушката е конфискувана.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР