За президента на Русия в цялата страна са построени специални

...
За президента на Русия в цялата страна са построени специални
Коментари Харесай

Сензация. Разкриха тайните бункери на Путин

За президента на Русия в цялата страна са издигнати специфични секретни бункери при положение на нуклеарна опасност или друга сериозна заплаха. За това описват в свое следствие съветски публицисти, представени от украинския Фокус, съобщи БЛИЦ

Някои от оборудванията са пуснати в употреба по време на Съветския съюз, само че някои бункери не престават да се строят и в този момент.
-->
Според следователите едно от тези уреди се намира в затворения уралски град Межгорие. Там през април предходната година почнали да копаят подземни тунели, всички свързани действия се управляват от Главната дирекция за специфични стратегии (ГУСП) на президента на Русия. В юрисдикцията на тази конструкция се намират всички бункери на Владимир Путин.

 туннели УС-30

Официално повода, заради която влизането в Межгорие е допустимо единствено със специфични пропуски, в никакъв случай не е била разкрита, само че през 1992 година някогашният първи секретар на Башкирския регионален комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз Мидхат Шакиров сподели, че се основава бункер за висши чиновници на страната издигнат в локалната планина Ямантау, оповестяват кореспонденти.

През 2003 година тази информация беше доказана от известния специалист по нуклеарна сигурност, пенсионирания офицер Брус Дж. Блеър.

В началото на 90-те години на предишния век ГУСП става част от президентската администрация. Всъщност отделът е приемник на Пето ръководство на Административния отдел на Съвета на министрите на РСФСР, което се занимаваше с построяването на нови и модернизацията на съществуващите пунктове за надзор на страната и войските при положение на война.

 бункер

От 2015 година шеф на ГУСП е офицерът от държавната сигурност Александър Линец, който преди този момент е управлявал ръководството на ФСБ на Русия за Южния боен окръг. Самата конструкция е директно подчинена на Путин.

Журналистите схванаха, че убежищата на президента на Русия са на следните места:

Тунели в Москва, наречени " Метро-2 ", свързват държавни здания (предимно Кремъл) с бункери в съветската столица, Балашиха, Чехов и даже Калуга;

укритие под двореца на Путин в Геленджик;

бункер в планината Ямантау в Уралското междугорие.

Много бункери са свързани между тях с тунели, които се разклоняват на десетки километри.

 трансинжстрой бункеры москва

Всички нови убежища за ръководителя на Кремъл се строят при най-строга конфиденциалност и под сериозна защита. Обектите се следят благодарение на дронове.

През 2014 година няколко московски копачи инцидентно се озоваха в едно от тези секрети скривалища, за което попаднаха в пандиза. Един от наказаните, Павел Софронов, сподели пред кореспонденти, че той и приятелите му неведнъж са се спускали в столичните тунели, намиращи се на дълбочина 200 метра.

 подземный тоннель в Москве

" Имаше зали с височина 12 етажа и дълги няколко километра. За парите, които бяха употребявани за основаването им, мисля, че би било допустимо да се построи милионен град ", разяснява руснакът.

Както се оказа, тези уреди са поверени на компанията " Трансингстрой ", която строи бункери за Путин непосредствено в Москва.

Самият Софронов получи три години пробация, неговият приятел беше изпратен в колония със непоколебим режим.

 тоннель москва

Припомняме, че на 7 октомври съветският президент Владимир Путин отпразнува 70-ия си рожден ден. Фокус благодарение на невронни мрежи Stable Diffusion и Midjourney показа по какъв начин ръководителят на страната агресор чества годишнината си в бункер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР