За предстоящите празници - от 21 декември до 6 януари,

...
За предстоящите празници - от 21 декември до 6 януари,
Коментари Харесай

Планирате празници в Италия? Забравете!

За идните празници - от 21 декември до 6 януари, жителите на Италия, които се завръщат от европейски страни, би трябвало наложително да минават през двуседмична карантина. Карантината ще е наложителна и за европейски туристи. Това планува държавно разпореждане, подписано тази нощ от премиера Джузепе Конте, съобщи ТАСС.

Мярката цели основно да не се позволен вносни случаи на ковид в случаите, когато италианци почиват в ски курорти в прилежащи страни. По-специално в Австрия, Швейцария и Словения, където се планува ски курортите да бъдат отворени. Италианските планински курорти обаче няма да се отварят до 7 януари, посочи Конте.

През празничния интервал ще е неразрешено италианците да се движат сред другите райони от страната, а на 25-26 декември - по Рождество, и на 1 януари се не разрешава да напущат непрекъснатото си местопребиваване. Запазва се и комендантският час от 22.00 до 05.00, а в новогодишната нощ ще бъде продължен до 07.00 ч.

Остават затворени всички културни институции, спортните зали и басейните. За празничния интервал се приключват морските пътешествия, разрешавани по-рано при съблюдаване на нормите за сигурност.

Средното за Италия базово репродуктивно число на ковид към този момент е под единица и до Коледа всички райони ще минат в " жълтата зона " на риск с умерена епидемиологична заплаха, уточни по-рано министър председателят.

Вчера в Италия са регистрирани 993 смъртни случая измежду инфектираните с вируса - максимален дневен растеж от началото на пандемията.

За нарушавания на коронавирусните рестрикции в страната се постановат санкции от 400 до 1000 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР