За пръв път от много години насам има синхрон във

...
За пръв път от много години насам има синхрон във
Коментари Харесай

Топ дипломат: Натискат ни здраво за Северна Македония

За пръв път от доста години насам има синхрон във взаимоотношението на управляващите - президент, парламент, държавно управление. Това е доста значимо освен за отвоюването на превзетата страна от жителите, само че и за ускоряването на икономическото развиване, битката с корупцията.

Сигурен съм, че това ще продължи и във външната политика, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия политикът и посланик Бойко Ноев.

В миналите години едноличната власт в лицето на някогашния министър председател организираше една странна външна политика, основана на козируване, на целувки, на обятия, която докара до това, че България по доста въпроси остана неразбираема за интернационалната общественост и освен в нашата решителност в връзките с НАТО, само че в това число и в връзките с Република Северна Македония, разяснява Ноев.

Според него във връзка с политиката с РСМ външната ни политика е била изключително пагубна.

" Ние също желаеме нещата да станат по-бързо обаче страната претендент е Република Северна Македония. Тя има да извършва значими критерии ", по този начин той разяснява желанието на президента Пендаровски решението на България да се вземе по-бързо.

" Вместо след подписването на Договора за добросъседство те да вървят нагоре, потеглиха надолу. Те разчитаха доста на интернационален напън и стопираха на процедура да извършват контракта.

Премиерът Петков би трябвало да обясни с екипа си какви са аргументите Р Северна Македония да промени отношението си по осъществяването на контракта. Дали България не е дала мотив за това? Това всичко е значимо да се направи като разбор ", открои той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР