За пръв път от 15 години, подводница с екипаж се

...
За пръв път от 15 години, подводница с екипаж се
Коментари Харесай

Пратиха подводница при Титаник

За пръв път от 15 години, подводница с екипаж се спусна до останките на кораба Титаник, написа " Монитор ". 

Международен екип реализира 5 спускания в Атлантическия океан, до останките от известния транспортен съд, които са на дъното, на дълбочина 3800 метра. Наблюденията им посочили, че останките са във очевидно по-лошо положение, в сравнение с са били при предходното наблюдаване.

Особено мощно гниенето било видно на десния ръб на кораба.

Историкът Паркс Стивънсън споделя: " Ваната в банята на капитана е обичана фотография на запалянковците, които учат кораба. Нея към този момент я няма. Цялата палуба от тази страна рухва, като гниенето единствено ще се ускорява. "

Според Стивънсън, идващият стадий от разрухата на Титаник ще е сриването на част от покрива на кабините на носа, което ще закрие изгледа към вътрешността на кораба.

Силните океански течения, солената вода и бактерия, която яде метал са трите фактора, които унищожават останките на Титаник. 

Корабът е на океанското дъно от повече от 100 години, като се намира на към 600 километра от крайбрежията на канадската провинция Нюфаундленд.

Пътническият лайнер, който е бил най-големия транспортен съд от този тип по това време, катастрофира в айсберг. От 2200 пасажери и екипаж умират над 1500.

Експедицията за оглед на Титаник се прави от същия екип, който неотдавна се спусна до дъното на най-дълбокото място в Световния океан - Марианската котловина. Спусканията се вършат със специфична подводница, носеща името Ди Ес Ви Лимитинг Фактор (DSV Limiting Factor). Тя е дълга 4,6 метра, висока 3,7 метра и е произвеждане на американската компания Трайтън.

Корабът лежи на дъното раздвоен на две съществени елементи, които са на към 600 метра една от друга. Спусканията на подводницата бяха снимани от компанията Атлантик Продъкшън, която ще направи документален филм.

Освен наблюдаване, подводничарите организират и редица изследвания. Те изследват живота на тази огромна дълбочина и ниски температури, както и скоростта, с която гният другите типове метал при тези условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР