За пръв път любителите на класическата музика от цялата страна

...
За пръв път любителите на класическата музика от цялата страна
Коментари Харесай

Концерт на Софийската филхармония ще бъде излъчен на живо онлайн

За пръв път феновете на класическата музика от цялата страна ще могат да гледат концерт в Софийската филхармония онлайн онлайн.

" Духът на севера " с диригент Саша Мякиля и солист на пианото Сонг Джин Чо ще бъде изпълнен в зала " България " на 22 юни от 19 ч., като билетите за залата костват сред 10 и 20 лв.. Концертът ще бъде излъчен и онлайн онлайн, на платформата EPAY-GO, откъдето също могат да бъдат купени билетите за лайв стримийнга. Те са на цена от 2 лв..

Ще бъдат изпълнени Концерт за пиано и оркестър №2 на Фредерик Шопен, именуван от рецензия Арнолд Шеринг " най-пламенното любовно словоизлияние, познато в музикалната литература ", и Симфония №2 на финландския композитор Ян Сибелиус. Самият Сибелиус назовава творбата си " изповед на душата " и " битка сред гибелта и спасението ".

Сонг Джин Чо е знаменит типичен музикант, роден в Сеул през 1994 година Той печели първа премия на Международния конкурс за пианисти " Шопен " през 2015 година Той има и трета премия на състезанието " Чайковски ", когато е още на 16 години, в това число първа премия от състезания в Москва и Хамаматсу, Япония. Първият запис на младия музикант, който излиза в продажба - от представянето му на състезанието " Шопен ", доближи платинени продажби в Южна Корея.

Саша Мякиля е финландски диригент и музикален шеф на камерния оркестър St. Michel Strings от 2012 година Той е бил част от диригентската гилдия на Кливландския оркестър, както и помощник на фамозния маесто Курт Замуз във Френския народен оркестър.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Музика (894)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР