За пръв път говори трансжената, която осъди България в Страсбург,

...
За пръв път говори трансжената, която осъди България в Страсбург,
Коментари Харесай

Трансджендърът, който осъди България в Страсбург: Петра беше едно малко момченце, което се превърна в смела жена

За пръв път приказва трансжената, която осъди България в Страсбург, поради правосъден отвод полът и имената ѝ да бъдат изменени в персоналните ѝ документи. Петър Христов се усеща като жена от дете. 

Историята на едно нормално момче, което се трансформира в момиче. С тези думи стартира книгата на 24-годишната Петра от Горна Оряховица, която е родена като Петър Христов. 

След хормонална терапия и интервенции обаче, към момента няма документи, в които написа " жена ". Дори и след интервенцията й е отказано да получи новите персонални документи.

" Имах две благоприятни условия след новите отводи - да осъждам България в Страсбург или след време да се преместя на нов адрес, само че това също бе алтернатива с доста въпросителни. Реших да осъдя България за нарушение на човешките права. Аз осъдих страната, а не родината. Сега очкава да получа новите документи, на които да написа Петра, с пол жена "

" Петра беше едно малко момченце, което се трансформира в една смела жена, ", споделя тя пред Bulgaria On Air.

" За да минеш през целия този преход е нужна вътрешна битка. Щастлива съм, само че има неща, които ми липсват. В началото съм на новия си живот ", сподели Петра.

" Учила съм англиски, корейски гръцки и турски, само че към момента нямам работа ", споделя тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР