За повечето стайни растения най-доброто място за отглеждането им е

...
За повечето стайни растения най-доброто място за отглеждането им е
Коментари Харесай

Кои цветя можем да отглеждаме на западен прозорец

За множеството стайни растения най-хубавото място за развъждането им е вътре на первазите на прозореца. Въпреки това, според от посоката, към която са обърнати прозорците, те могат да обезпечат разнообразни условия за достъп до слънчева светлина. Какви цветя да поставите на западния прозорец? 

Повечето фенове на домашни растения е мъчно да схванат, че прозорецът не е идентичен за естествения напредък и разцвет за цветята. Саксийно цвете, сложено на който и да е перваз на прозореца, т.е. на място, където е изложено прекомерно малко или прекалено много на слънчева светлина денем, просто ще загине, в случай че не обърнем внимание на този значим детайл с цел да отглеждаме вярно цветята. Как да го избегнем и да накараме нашата зелена джунгла да зарадва с пищността си? Най-добре е да запомните, че съответен перваз на прозореца обезпечава разнообразни условия за напредък. В западните и южните прозорци ще се усещат добре типовете, нечувствителни към мощна слънчева светлина, в северните прозорци - тези, които избират сянка, а в източните - тези, на които им е задоволително къс интервал на излагане на светлина денем.

ЦВЕТЯ НА ЗАПАДНИЯ ПРОЗОРЕЦ

Прозорецът с цветя от западната страна, както и източната, е безоблачен за по-малка част от деня. В този случай слънчевите лъчи падат непосредствено върху растенията следобяд и рано вечерта. Следователно времето на излагане на слънчева светлина е сходно, като западният прозорец е доста по-топъл от източния. През пролетта и лятото лъчите в допълнение са много мощни, тъй че могат да изгорят листа от деликатни сортове. И по този начин, кои стайни растения би трябвало да изберете за западния прозорец? Кой не се опасява от краткотрайно помрачаване? На западния перваз на прозореца растенията, които избират частична сянка или лека слънчева светлина, са да вземем за пример драцена, кливия, ходжа, кротон или антуриум. Те ще се усещат добре на това място.

Цъфтящи сортове като алпийски и африкански теменужки, азалии, орхидеи, циклами и бегонии също ще процъфтяват върху него. Западният прозорец също ще обезпечи оптимални условия за напредък на саксийни цветя като цисус ромболистни, аранта, сциндапсус, дифенбахия, кротон, фикус и циклама. Поради ниските условия типовете, които са извънредно устойчиви на западния перваз на прозореца, също ще се усещат добре, като сансевия, великденски кактус или каланхое.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР