За постигнатите резултати начело на Kaufland България и за утвърждаването

...
За постигнатите резултати начело на Kaufland България и за утвърждаването
Коментари Харесай

Kaufland България с най-голям брой награди в ритейл сектора от тазгодишното издание на b2b Media Awards

За постигнатите резултати отпред на Kaufland България и за одобряването на компанията като ритейл водач и иноватор, нейният основен изпълнителен шеф Иван Чернев беше разгласен за „ CEO на годината “. Под негово управление веригата освен затвърждава лидерската си позиция в бранша на бързооборотните артикули в България, само че в това време минава през развой на динамична промяна и рационализация. Годишният оборот за 2022 година доближава близо 2 милиарда лева, което е растеж с съвсем 20% по отношение на година по-рано, а клиентите на ритейлъра надвишават 1 000 000 седмично. Под ръководството нa Иван Чернев Kaufland  развива интензивно своята политика за стабилно развиване и затвърждава имиджа си на „ зеления “ ритейлър в страната.

В деветото издание на състезанието Kaufland заслужи първо място и в категория „ Иновативна бизнес стратегия/бизнес промяна “ за развиването на своята One Stop Shopping идея, която непрекъснато развива и надгражда. По този метод компанията трансформира магазините си в мултифункционални търговски центрове с неповторим микс от артикули и услуги под един покрив - oт аптеки и мecтa зa плaщaнe нa битoви сметки, пpeз cпeциaлизиpaни мaгaзини зa дoмaшни любимци, дpoгepии, мaгaзини зa обувки, мecтa зa xpaнeне и доста други. Само за последните две години ритейлърът влага над 40 млн. лв. за рационализация на своите хипермаркети. Плановете са до края на 2023 година Kaufland да трансформира още осем свои обекта в места освен за извършване на покупки, само че и за изцяло прекарване.

Kaufland получи първото място и в категория „ Иновативна акция за работодателска марка “ за акцията си. Чрез нея комерсиалната верига се обръща към търсещите нови кариерни благоприятни условия, заявявайки подготвеност да предложи несъмнено работно място, благоприятни условия за развиване, добър баланс сред персонален и професионален живот, самопризнание и атрактивно възнаграждение. Грижата за чиновниците е фокус в новата работодателска акция като част от цялостната тактика на Kaufland за ръководство на човешкия капитал.

Още една първа премия получи компанията - за поддръжката си на 31-вата антарктическа експедиция и за плана „ Kaufland на Антарктида “ в категория „ Кампания с кауза/Проект с идея “. Компанията стана сътрудник на Българския антарктически институт и на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ в края на 2022 година. Ритейлърът  обезпечи с хранителни артикули учените и екипажа на военния научно-изследователски транспортен съд, с който те доближиха до остров Ливингстън, както и за престоя им на Южния полюс. Така най-голямата комерсиална верига подкрепя напъните на българските учени в търсенето на устойчиви решения за битка с климатичните промени и се трансформира в първия български ритейлър, стъпил на Антарктида.

Компанията получи третите места в категория „ Зелена самодейност “ със „ зеления " си хипермаркет в Горубляне, както и за “Oбразователна концепция ” за своите начинания Kaufland Business Academy, Практикантска стратегия и Програмата за дуално образование.

 

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от близо 1,9 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с вложения от над 1,9 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР