За последните две години животът ни е поскъпнал с 60%.

...
За последните две години животът ни е поскъпнал с 60%.
Коментари Харесай

С колко поскъпна животът ни? Тревожни данни на КНСБ

За последните две години животът ни е поскъпнал с 60%. Това пресметнаха от КНСБ в отговор на питане на " Хоризонт ". Синдикатът упорства за още 1,5 милиарда лв. в поддръжка на възходящия брой на работещите небогати, както и за по-голям обсег на семействата в стратегиите за обществено подкрепяне.

Как се оправя българинът с набиращата скорост инфлация и до каква степен му оказват помощ актуализацията на бюджета и антикризисните ограничения на властта?

По данни на Национален статистически институт инфлацията в България трансферира 15% на годишна база. Храни и услуги не престават да нарастват. От юли към по-високите сметки на семействата ще се прибавят и нарасналите разноски за ток, отопление и топла вода.

Средната заплата в регионалните градове към този момент надвишава 1000 лв., само че в същото време пораства и броят на работещите небогати. " Храната е с най-голяма тежест в фамилния бюджет. Следват битовите сметки ", сподели Виолета Иванова от Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР