За последните 20 години в Турция бяха осъществени важни реформи,

...
За последните 20 години в Турция бяха осъществени важни реформи,
Коментари Харесай

Ердоган поиска нещо нечувано, обеща защита на гражданите

За последните 20 години в Турция бяха осъществени значими промени, ориентирани към отбрана на правата и свободите на жителите и подсилване на върховенството на закона, сподели Ердоган в тирада пред Върховния съд на Турция в четвъртък.

Турският президент означи, че настоящата турска конституция е призната през 1982 година и към този момент не дава отговор на актуалните провокации, макар че в нея са направени редица промени.

Ердоган напомни, че предходната година ръководещата Партия на справедливостта и развиването е подготвила собствен план за главен закон на страната, само че самодейността не е получила съответна поддръжка от другите политически сили. " Няма да седим безучастни и ще повдигнем този настоящ въпрос още веднъж ", увери политикът.

Той съобщи, че Турция възнамерява да вкара система за " застраховка за правна отбрана ", която към този момент се употребява в редица страни.

" Определени кръгове се пробват да трансфорат правосъдната система на Турция в инструмент на незаконни организации. Няма да позволим това да се случи! Световната общественост ще разбере един път вечно, че Република Турция не е страна, която е играчка в ръцете на тъмни сили ", увери президентът.

Турският президент разкритикува и Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ). Ердоган назова Европейски съд по правата на човека конструкция, която надалеч не е обективна и взема политически стимулирани решения. " Когато става въпрос за Турция, се издават политически стимулирани присъди, само че когато става въпрос за Германия или Франция, решенията се вземат по напълно друг метод ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР