За поредно опасно приложение, което може да се изтегли свободно

...
За поредно опасно приложение, което може да се изтегли свободно
Коментари Харесай

Откриха опасно приложение в Google Play, което изпраща тайно информ

За следващо рисково приложение, което може да се изтегли свободно в магазина на Гугъл, сигнализираха експерти. Оказва се, че хакерска група стои зад софтуера, носещ името Color Message.

Без да буди никакво съмнение, програмата към момента може да се смъкна от магазина за Android, а към този момент е изтеглена над 500 хиляди пъти. Тя печели потребителите с опцията да направи текстовите им известия по-забавни. Чрез него могат да се прибавят забавни емотикони, картинки и всичко наподобява доста по-шарено.

Без да знаят обаче, потребителите които смъкват Color Message, се снабдяват със злотворен програмен продукт, прочут като Joker. Той към този момент е заразявал милиони устройства с Android в предишното. Действието му е напълно обикновено.  Получавайки достъп до телефонната книга на човек – той смъква всички имена с телефонните им номера и ги праща на сървъри в Русия. Не е ясно кой тъкмо стои зад тях, само че на база на поучителната информация, до всички номера стартират да се разпращат разнообразни опити за машинация.

Друга тягост за тези, които са си свалили приложението, е че то автоматизирано се абонира за нежелани платени услуги, без за това да знаят потребителите. Решението, в случай че към този момент сте изтеглили приложението е да въведете фабричните настройки на своя смарт телефон и да предупредете лицата в адресната си книга.

Потребителите на Android би трябвало да бъдат деликатни, преди да изтеглят каквито и да било стратегии. Добро предписание е да изтегляте приложения единствено когато са с потвърдена изгода, направени от известни компании, когато е допустимо. Добра процедура е и да се прочетат авансово потребителските мнения, с цел да се ревизира по този метод дали има известия за преднамереност.

А тук ще намерите още любопитни!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР