За поредно блокиране на премахването на незаконни съоръжения в автокъща

...
За поредно блокиране на премахването на незаконни съоръжения в автокъща
Коментари Харесай

Съдът спаси в последния момент чадърите на автокъща Капитолия

За следващо блокиране на премахването на противозаконни уреди в автокъща " Капитолия " в София заяви кметицата Йорданка Фандъкова през днешния ден.

Сагата с битката на Столична община и автокъщата в територията на Борисовата градина продължава от години - само че преди три месеца съдът утвърди финално заповедта за унищожаване на противозаконните чадъри пред нея. Сега обаче решението е спряно от съда - с претекста, че в случай че бъдат отстранени в този момент, " Капитолия " няма да може да апелира заповедта за унищожаване, издадена от основния проектант на града Здравко Здравков.

" Последните 10-ина дни се сблъскахме с всевъзможни трикове от притежателите на автокъщата, с които се пречи и бави премахването. Вчера стигнахме до това, че цялата компания, а не нейните чиновници, излезе в годишен отпуск. Юридически трик, който не им е попречил да внесат в съда искане за прекъсване на осъществяването на заповедта на арх. Здравков ", изясни Фандъкова.

Тя дефинира правосъдното решение като " забавно ", само че обичайно за политик отхвърля да го разяснява. Цитира единствено част от него:

„ поради, че оборудванията служат за предотвратяване на колите, предопределени за продажба, от атмосферни условия, като премахването им в сезона на градушките, несъмнено основава причина за настъпване на вреди за жалбоподателя… “

Главният проектант Здравков обаче няма сходни угризения:

" Изказана е грижа, че на следващия ден може да завали градушка и да наруши целостта на колите. Ами същият този съдийски състав февруари месец, когато разсъждаваше и даде своето допускане, не беше решил, че тогава може да има студове или ледени дъждове. Още нещо се споделя - че ние сме постъпили надали не като вандали - че чупим, че трошим. Това безусловно не е правилно ", означи той.

Фандъкова твърди, че Столична община ще апелира в най-кратък период решението за прекъсване и ще продължи да се бори земята, на която е автокъщата, да стане обществена общинска благосъстоятелност.

В момента пред автокъщата има спрени голям брой първокласни коли, паркиран е и бус. Имотът от 1600 кв. м. в столичния парк е една от пречките пред новия Подробен организационен проект. Проектът предвиждаше автокъщата да бъде отстранена, с цел да няма несвойствени действия в рамките му.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР