За поредна година зимният сезон в ски курорт №1 Банско

...
За поредна година зимният сезон в ски курорт №1 Банско
Коментари Харесай

10 000 туристи откриха ски сезона в Банско

За поредна година зимният сезон в ски курорт №1 Банско бе открит уместно. Нас 10 000 туристи от България и всички страни в близост нападнаха пистите в ски зоната още сутринта, а по-късно станаха очевидци на шоуто, с което бе даден формален старт на зимен сезон 2019-2020. Сред гостите бяха и 2000 гърци.

Най-атрактивното събитие за феновете бе конкуренцията „ Влез в тима на първенеца ” сред тимовете на олимпийския и троент международен първенец по ски – Марио Мат от Австрия, и на петкратния притежател на Световната купа - Марк Жирардели, който е и мажоритарен притежател на ски зоната. Всички състезатели демонстрираха хъс за победа на пистата до лифта на Бъндеришка поляна под възгласите и аплодисментите на публиката. В последна сметка победи отборът на Жирардели с общо време 2,56 минути, до момента в който отборът на Мат реализира време от 3,08 минути. Изненада или не, само че нито един от двамата велики, въпреки и към този момент някогашни, скиори не съумя да реализира най-бързо време. Това стори Антон Койов, който спря хронометъра на 10,60 секунди, с което изпревари с повече от секунда Жирардели. Победителят получи като премия безвъзмездна карта за новия зимен сезон.

По традиция тъкмо по обяд по пистата направиха общо втурване двете ски митове, състезателите в техните тимове и бъдещите първенци по ски, очакванията на Банско и България – децата от Ски учебно заведение „ Юлен ”. Щом стигнаха до финала на пистата, в същия миг измежду падащия сняг си пробиха път към небето фойерверките. Зрелищната заря продължи няколко минути за наслаждение на всички, които бяха на Бъндеришка поляна за старта на новия зимен сезон. Снежната Пирин планина пък бе огласена по-късно от овациите на феновете към спечелилите, които получиха заслужените си награди от фирмата-концесионер на ски зоната. На Бъндеришка поляна настана време за същински ваучър с концерта на изпълнителите от " Ъпсурт ".

Много изненади обезпечи за феновете на планината и играта „ Открий злато в лифта ”. Над 360 запалянковци пък се записаха за присъединяване в играта " Ловци на съкровища ". Заради огромния интерес участниците бяха разграничени на няколко групи. Тяхната нелека задача бе да открият над 30 заровени в дълбокия сняг ковчежета с атрактивни награди. Най-голямата измежду тях е чисто нов автомобил „ Ауди ”. Затова всички ровиха снега с голямо предпочитание и с вярата да подкарат първокласното возило като негов притежател. Късметът се усмихна на 30-годишния Радослав Вишанин от Банско, който работи в София.Следобед шоуто се придвижва в центъра на град Банско. На градския площад също ще има доста страсти. Кулинарното развлечение с Ути Бъчваров е от 16,30 часа. Час по-късно ще има концерт на фолклорни сформира от Банско. В 18,00 часа е формалното разкриване на зимния сезон с гостите и звездите на международните ски. След това ще има и огромен празничен концерт с присъединяване на фолклорни сформира към Народно читалище " Никола Въпцаров " в град Банско.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР