За поредна година Центърът за работа с доброволци към Регионалната

...
За поредна година Центърът за работа с доброволци към Регионалната
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Ловеч организира занимания за деца



За поредна година Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „ Проф. Беню Цонев ” в Ловеч провежда забавни занимания за деца.
Всеки вторник и четвъртък от 10 до 12 часа се провеждат занимания в Културно-образователния център " Д-р Васил Радославов " в остарелия квартал " Вароша " в границите на самодейността " Лятна читалня ".

" Имаме деца, които са пристигнали от чужбина. Забавляваме се, играем, четем и всякога за нас е хубаво, тъй като и родителите с огромен интерес идват и това значи, че нашата лятна читалня се развива в добра посока . Успяваме да притеглим освен децата, само че и техните родители ", сподели за БНР ръководителят на Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека Албена Йончева.

 Занимания за деца, проведени от Регионалната библиотека в Ловеч Снимка: Регионалната библиотека в Ловеч

Инициативата " Забавно лято " се провежда за 15-та поредна година освен в Ловеч, само че и в други обитаеми места на територията на цялата област.

" Има интерес освен, тъй като се включват деца и техните баби , тъй като имат потребност през лятото да се забавляват. И това се усеща в тяхното предпочитание, страсти, в техните погледи, усмивките ", добави Йончева.

От 5 години десетокласникът Виктор Николаев е доброволец. Да оказва помощ на хората и изключително на децата е негова идея, тъй като той взе участие и в доста благотворителни начинания.

" Освен, че ми идва от вътрешната страна, харесва ми, когато вършим хората щастливи. Усмивката по лицата на децата е нещо незаменимо ", сподели Виктор Николаев.

 Занимания за деца, проведени от Регионалната библиотека в Ловеч Снимка: Регионалната библиотека в Ловеч

За първа година Регионалната библиотека в Ловеч провежда и забавен фотоконкурс " Лято на село ". Той е за деца в две възрастови групи - за деца от 5-ти до 7-ми клас и от 8-ми до 12-ти клас.

" Интересен е, само че в това време провокативен, тъй като доста деца са изпратени за наслада на баба и дядо на село. За да не си играят единствено с телефоните взехме решение да ги предизвикамe, тъй като от нашите мемоари най-хубавото е прекарването на лятото при нашите баба и дядо ", добави Албена Йончева.

С получените фотоси ще се провежда галерия. Снимките можете да изпратите до 15 септември на адреса на Регионалната библиотека „ Проф. Беню Цонев ” в Ловеч.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР