Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен заяви в сряда, че

...
Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Льо Пен къса с Алтернатива за Германия заради оправдаване на нацистките SS

Френският крайнодесен водач Марин льо Пен съобщи в сряда, че нейната партия би трябвало да направи " чиста разлъка " с немската партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), предава " Ройтерс ".

Говорейки в изявление за радио Europe 1, Льо Пен упрекна АзГ, че е неуправляема и подвластна от радикални детайли в себе си.

Алтернативата за Германия върви от " провокация към провокация ", сподели Льо Пен. " Вече не е време да се дистанцираме, време е да се разделим с това придвижване. "

Разделението идва, откакто АзГ, която се превърна във втората най-популярна партия в Германия преди локалните и европейски избори тази година, беше п одложена на натоварен надзор върху политиката си и държанието на някои високопоставени фигури.

Публичната разлъка с Националното движение (НД) на Льо Пен може да подложи на тестване устрема на крайната десница за мощно показване на изборите и може да окаже по-голям напън върху АзГ на вътрешния пазар, откакто партията стартира да пада в изследванията на публичното мнение през последните седмици.

Коментарите на Льо Пен идват ден откакто НД, водеща в конкуренцията за европейските избори във Франция, съобщи, че повече няма да заседава с АзГ в Европейския парламент.

Водещият претендент на АзГ в изборите за Европейски Съюз, Максимилиан Кра, сподели пред италианския вестник La Repubblica, че единствено тъй като човек е бил член на SS, този човек " не автоматизирано е нарушител ". 
 В Германия съдят крайнодесен народен представител за нацистки девиз
В Германия съдят крайнодесен народен представител за нацистки девиз

Адвокатите му настояват, че той не е знаел, че думите са неразрешени

SS, или " Schutzstaffel ", беше главната паравоенна мощ на нацистката партия на Адолф Хитлер и, измежду многото си функции, взе водеща роля в Холокоста, избиването на 6 милиона евреи и други групи, набелязани от нацистите.

АзГ не отговори на искане за коментар, само че немският ефирен оператор ZDF сподели в сряда сутринта, че Кра е напуснал висшия управителен екип на АзГ.

АзГ също се сблъска с , откакто високопоставени фигури участваха на среща, на която беше разисквано депортирането на германци с имигрантски генезис, и поради обвиняванията, че укрива сътрудници за Русия и Китай.

Миналата седмица немски съд постанови, че вътрешните служби за сигурност могат да продължат да държат АзГ под наблюдаване като евентуално екстремистка партия.

АзГ отхвърли обвиняванията в расизъм. Партията изобразява себе си като цел на самодоволна, самообслужваща се власт, която е подготвена да опустоши.

Проучванията демонстрират, че националистическите и евроскептичните партии ще завоюват рекорден брой гласове през юни. Очаква се гласоподавателите да санкционират главните партии за това, че не са съумели да защитят семействата от висока инфлация, да лимитират имиграцията или да обезпечат съответни жилища и опазване на здравето.

Крайнодесните партии в Европейския парламент сега са разграничени сред Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), чийто де факто водач е италианският министър председател Джорджия Мелони, и групата Идентичност и народна власт (ИД), ръководена от НД.
 Полицията в Германия претърси офиса на крайнодесен политик упрекнат в корупция
Полицията в Германия претърси офиса на крайнодесен политик упрекнат в корупция

Петр Бистрон беше упрекнат в приемане на заплащания от източник, непосредствен до Кремъл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР