За поредна година подкрепи единствения по рода си конкурс за

...
За поредна година подкрепи единствения по рода си конкурс за
Коментари Харесай

„Инвестбанк“ АД отново се включва в инициатива в подкрепа на съвременното българско изкуство


За поредна година поддържа единствения по рода си конкурс за модерно изкуство MOST, проведен от изложба „ Vivacom Art Hall Оборище 5 “. Финансовата институция е общоприет сътрудник на самодейността. Проектът предизвиква новаторството в изкуството и дава опция за професионална реализация на български актьори от страната и чужбина на локално и интернационално равнище. Победителите ще показват творбите си на крайна галерия.

Както и през 2022 година „ Инвестбанк “ АД още веднъж ще дефинира един от финалистите и ще работи с него по основаването на разнообразни изобретателни планове.
-->
започва на 3 май с публична конференция, която бе открита от Деница Гергова, артистичен шеф на изложба „ Vivacom Art Hall Оборище 5 “ и Мая Станчева, изпълнителен шеф и член на УС на „ Инвестбанк “ АД.

„ Тази година взехме решение да премахнем ограничаването на възрастта за присъединяване, с което направихме състезанието отворен към всички модерни български създатели, без значение на какъв брой са години. Интересът е още по-голям от предходната година, към този момент започнахме да получаваме кандидатури. Финалната галерия на спечелилите е самобитна карта на актуалното българско изкуство. Показва трендове, развиване, средства на творене и направления “, сподели Деница Гергова по време на откриването.

От своя страна Мая Станчева изрази убеденост, че и тази година състезанието ще събере почтени творби на изкуството, каквито заслужава публиката. „ Светът, в който живеем се нуждае от повече цветове и изкуство, а способните актьори въпреки това се нуждаят от поддръжка. Щастлива съм, че за поредна година „ Инвестбанк “ АД поддържа състезанието MOST, тъй като посредством сходни начинания творбите на модерни български създатели ще доближат до по-широка публика. Вярвам в капацитета на надарените хора, те заслужават да бъдат стимулирани и да знаят, че зад тила си имат постоянен сътрудник “, сподели още тя по време на откриването на състезанието и пожела триумф на всички участници.

Изпълнителният шеф на „ Инвестбанк “ АД показа информация за още едно  събитие, което банката ще провежда в края на този месец, взаимно с изложба „ Vivacom Art Hall Оборище 5 “. На 25 май ще бъде открита галерия на картини,  нарисувани от деца от два центъра за настаняване от фамилен вид – „ Паисий Хилендарски “ и „ Софроний Врачански “ в София. Сумата от продажбата на картините ще бъде предоставена на младите създатели. Надявам се, че и тяхната галерия ще бъде добър образец за идея, получила гласност и социална поддръжка “, описа Мая Станчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР