За поредна година община Смолян днес е домакин на инициативата

...
За поредна година община Смолян днес е домакин на инициативата
Коментари Харесай

Десетокласник пое управлението на община Смолян

За поредна година община Смолян през днешния ден е хазаин на самодейността „ Мениджър за един ден ”.

Ученици от ПГИ „ Карл Маркс ”, СУ „ Св.Св.Кирил и Методий “ и СПГТС „ Н.Й.Вапцаров ръководят за един ден общинската администрация. Тийнейджърите заеха основни постове – на кмет, заместител кмет, ръководител на Общинския съвет, гл.архитект, шефове на дирекции и управляваха община Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна учениците. „ Общината е отворена към младежите и вие сте приоритет в ръководството ни. Ще ни бъдете потребни с начинания в областта на младежките действия.Не се тормозете да питате. Обществената работа е в действителност комплицирана, само че ви поисквам в бъдеще като се реализирате да работите това, което ви е забавно ”, уточни кметът.
След това на горещия кметски стол седна Иван Стефанов, възпитаник от 10б клас в ПГИ „ Карл Маркс “- Смолян. Той пое огърлицата на властта от Мелемов. Градоначалникът го вкара в кметските каузи – приема на жители, строителството и несъмнено настоящите задължения.
Борислава Ничева от 11б клас в ПГИ „ Карл Маркс “ се зае с уговорките на заместник-кмета Марин Захариев.
Анастасия Тихомирова – 11б клас от ПГИ „ Карл Маркс “ -Смолян се зае с нелеките задания в областта на строителството на зам.кмета инж.Мариана Цекова
Мартин Цървуланов – 9 клас от СУ „ Св.Св.Кирил и Методий “ – Смолян пое поста ръководител на Общинския съвет от Венера Аръчкова.
Георги Петков – 9 б клас от СГПТС „ Н.Й.Вапцаров “ зае поста на гл.архитект Борислав Димитров.
Стилян Драгнев – 10 клас от СПГТС „ Н.Й.Вапцаров “ – Смолян пое функционалностите на дирекцията по Устройство на територията от инж.Йордан Щонов.
Виргиния Овчарова – 8 б клас от СПГТС „ Н.Й.Вапцаров “-Смолян зае позицията шеф на дирекция „ СИОССГ “ и пое отговорностите на гл.инженер Елена Кейкиева.
Преди да заемат длъжностите си младежите споделиха, че са разчувствани от опцията да се потопят в атмосферата на възрастните, преживявайки един действителен работен ден и да усетят какво е да си на управителна служба.
Мениджър за един ден ” е измежду най-популярните начинания на Джуниър Ачийвмънт България. Тази година изданието е юбилейно, тъй като навършва 20 години и се организира под мотото „ Силата на един екип “.
Инициативата се организира годишно в над 100 страни по целия свят. В нея постоянно се включват както висши държавни управници, по този начин и одобрени мениджъри от всички сфери на бизнеса и публичния живот. Целта е да се приготвят младежите за сполучливото им осъществяване на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и обществено виновни бизнес водачи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР