За поредна година Община Габрово участва в едно от най-важните

...
За поредна година Община Габрово участва в едно от най-важните
Коментари Харесай

Габрово представя своите събития и занаяти във „Ваканция и СПА Експо“

За поредна година Община Габрово взе участие в едно от най-важните събития в календара на туристическата промишленост в България – „ Ваканция и СПА Експо 2022 “.

38-то издание на най-голямата интернационална туристическа борса у нас се организира на 24 и 25 февруари в Интер Експо център – София, под егидата на Министерството на туризма. Изложението предлага на посетителите голямо многообразие от туристически артикули, а програмата включва извънредно забавни събития, засягащи всички браншове на туристическата промишленост – новите технологии, отбраната на компании и клиенти при рецесии, проблемите с фрагментите и професионалната подготовка, трендовете при основаване на туристически артикули и доста други.

Община Габрово участва на ревюто с забавен щанд като желана туристическа дестинация за одобряване и насърчаване на традициите в региона на културния и събитиен туризъм, за създаване и разпространение на нови благоприятни условия за селски, екологичен и състезателен туризъм.

Акцент на представянето тази година са дълго чакани събития като Карнавал Габрово, Узана поляна фест, Габровско Биенале на хумора и сатирата в изкуството и Празник на пестила, които показват присъщия за Габрово образ като град на хумора и сатирата, на креативните интензивности и обичайните занаяти, град със актуален взор към културата и екологията и устойчива туристическа еднаквост.

Габрово е приет за Творчески град на занаятите и националните изкуства към ЮНЕСКО и като подобен напълно естествено ще бъде показан по време на туристическото ревю. Елена Минковска е майстор от Музей „ Етър “, която особено за събитието ще направи проява и работилница за разработване на декорации от вълна (чрез техниката изсъхнало плъстене) и декорации от шнур. Всички гости, фенове или експерти от сектора, минали през щанда на ревюто ще могат да се допрян до същинския дух на България, с достоверен привкус от Балкана.

Тази година Карнавалът в Габрово ще се организира в класическия му тип – към 100 неповторими за България карнавални картини и движещи се няколкометрови макети. Над 2000 маскирани участници ще се включат в карнавалното шествие. Темата на карнавала към този момент е определена „ Кот доди, гат/д доди “, а датата – 21 май 2022 година

Екологичният фестивал Узана Поляна Фест ще се състои в интервала 22 – 24 юли 2022 година в местността Узана. Фестивалът се провежда от Община Габрово и среща „ зеленото “ мислене и сполучливите екологични модели, показани в няколко зони посредством еко практики, интерактивни действия и лекции за запазване на околната среда, здравословни био артикули и устойчиви арт начинания.

На 20 май 2022 година ще бъде откриването на 25-то Биенале на хумора и сатирата в изкуството, чийто хазаин е Музей на хумора и сатирата в Габрово. В това си издание биеналето е под надпис „ Икономия на средствата “ и ще се състои от две журирани изложения – една за подигравка и една за модерно изкуство, както и от курирана галерия, която тази година е поверена на художника Олаф Вестфален.

През есента, на 3-4 септември 2022 година, чакаме и Празника на пестила в Музей „ Етър “ – едно обичайно и обичано събитие за габровци и посетители на града. Събитието има за цел да запознае необятната аудитория със остарялата истинска технология на произвеждане на този апетитен и потребен естествен артикул от сини сливи или така наречен „ габровски шоколад “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР