За поредна година България ще бъде домакин на съвместната летателна

...
За поредна година България ще бъде домакин на съвместната летателна
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2023“

За поредна година България ще бъде хазаин на взаимната летателна
подготовка „ Тракийско лято – 2023 “, която ще се организира от 5 до 20 август 2023 година в регионите на авиобаза Безмер и летище Чешнегирово, оповестиха от Министерството на защитата.

 

Вече над 15 години взаимната подготовка способства Военновъздушните сили и Силите за специфични интервенции да придобият богат опит при действително взаимоотношение в международна среда.


В „ Тракийско лято “ ще вземат участие сили и средства от Министерството на
защитата и структурите на директно послушание на министъра на защитата, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специфичните интервенции и формирования от Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа с три транспортни самолета С-130.


Цели на подготовката са рационализиране на процедурите във Военновъздушни сили за
всестранно логистично обезпечаване и оказване на поддръжка като страна домакин, реализиране на оперативна съгласуемост, повишение на теоретичната и тактико-специалната подготовка на подразделенията от зенитно-ракетни войски.


По време на „ Тракийско лято – 2023 “ ще бъдат изпълнени транспорт на войски и товари и стоварване на товари по парашутен прийом, както и дневни и нощни парашутни скокове. Участниците ще проведат образование за евакуация на  потърпевш при случай и авиомедицинска евакуация. Ще бъдат изпълнени съвместни задания с наземно основаните средства за противовъздушна защита.


Предвижда се на 5 август да бъдат изпълнени полети за пребазиране на личния състав, който ще взе участие в „ Тракийско лято - 2023 “. Транспортните самолети С-130 на Военновъздушните сили на Съединени американски щати ще бъдат пребазирани в нашата страна на 7 август.


В рамките на взаимната подготовка в интервала 8-17 август 2023 година ще бъдат изпълнявани дневни и нощни полети със аероплан „ Spartan “ от състава на българските Военновъздушни сили и със самолети С-130 на Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР