За пореден път голяма група кандидат-депутати влязоха в парламента, благодарение

...
За пореден път голяма група кандидат-депутати влязоха в парламента, благодарение
Коментари Харесай

20 кандидат-депутати влязоха в парламента с хитрост

За следващ път огромна група кандидат-депутати влязоха в Народното събрание, с помощта на една дребна, разрешена от закона ловкост.

На парламентарните избори редица кандидати за Народното събрание участваха като водачи на листи в два изборни региона. И в този момент, откакто завоюваха и в двата, отстъпват едното място на своите партийни съратници.

Практиката е явно неморална, тъй като по този начин гласовете на гласоподавателите в действителност облагодетелстват претенденти, за които те не са желали да гласоподават. Въпреки това, тя постоянно се ползва на всеки парламентарен избор, освен това от всички политически сили.

Този път 20 души си проправиха път към Народното събрание по този метод, както излиза наяве от по въпроса на Централната изборна комисия (ЦИК). Например, известният предприемач Делян Пеевски (ДПС) се отхвърля от мястото, което завоюва във Велико Търново и ще влезе от Благоевград. От това ще се възползва сътрудника му от придвижването Йордан Цонев, който заемаше второто място във великотърновската листа.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще съставлява партията от 25-и изборен регион в София. Така тя освобождава първото място от варненската листа на левицата, което остава за Борислав Гуцанов – лидерът на социалистите в морската ни столица.

По същия метод Антоанета Цонева („ Демократична България ”) оказва помощ на Петър Маринов. Цонева отстъпва второто си място в столичния 23-и регион, което отива при Маринов, а тя ще влезе от Пазарджик.

Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) си е харесала извоювания мандат в Русе. Така освобождава извоюваното място от обединението в Разград, където водеше, за втория в листата Гюнай Хюсмен.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков оказва помощ на Мирослава Петрова, с цел да влезе от 24-и регион в София. А той ще влезе като народен представител от Пловдив град.

Зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов прави такава услуга на Танер Тюркоглу в Пловдив област. Самият Йорданов е избрал да стане народен представител от Пловдив град.

Другите известни имена, които са помогнали по този метод на съпартийци, включват водачите на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и на „ Възраждане ” Костадин Костадинов; съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев; Андрей Чорбанов и Виктория Василева от ИТН; Кристиан Вигенин от БСП; Костадин Ангелов и Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР